Ted Urho

755

Olen Ted Urho, 40-vuotias helsinkiläinen. Ammatiltani olen liberaalin ajatushautomo Agendan toiminnanjohtaja ja asun Ullanlinnassa yhdessä avopuolisoni Mathiaksen kanssa.

Olen syntynyt Helsingissä ja varttunut Espoossa. Opiskelin Vaasassa, ja vuodesta 2010 olen taas asunut Helsingissä.

Arvopohjani on liberaali ja välitän ihmisoikeuksista, yksilön vapaudesta ja siitä, että kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa itsensä.

Ennen kuin aloitin ajatushautomo Agendalla, työskentelin kymmenen vuotta Yleisradiossa. Ensin Yle X3M:ssä toimittajana ja juontajana. Sen jälkeen juonsin viisi vuotta Yle Vegan aamuohjelmaa pääkaupunkiseudulla. Siinä työssä olin päivittäin yhteydessä kaupunkilaisiin ja pääsin tutustumaan heidän ongelmiin, ilonaiheisiin ja ajatuksiin..

Helsingissä haluan työskennellä kolmessa eri ympäristössä: elinympäristö, kaupunkiympäristö ja kieliympäristö.

Nimi: Ted Urho
Syntymävuosi: 1980
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Toiminnanjohtaja / kasvatustieteen kandidaatti
Sähköposti: ted.urho@gmail.com
Puhelinnumero: +358505447730
www: https://www.tedurho.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Kaupunki kaikille

Helsinki on aina ollut kosmopoliittinen kaupunki, ja sen tulee olla niin jatkossakin. Tämän saavuttamiseksi meillä on oltava nollatoleranssi mitä tulee rasistisiin hyökkäyksiin, seksuaaliseen häirintään ja loukkaavaan kielenkäyttöön. Helsingissä asuu paljon ihmisiä, jotka voivat pahoin, ja meidän tulee panostaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Elämme tänään arkemme sekä digitaalisessa että fyysisessä maailmassa, ja kummassakin helsinkiläisten tulee saada kokea onnea ja iloa.

Uskon, että ihmisellä on vähemmän syytä torjua muita, jos hän itse voi hyvin. Siksi on tärkeää luoda ilmapiiri, joka edistää yrittäjyyttä, lisää työpaikkoja ja antaa yksilölle mahdollisuuden menestyä elämässä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Toimiva infrastruktuuri

Arki

On hyvä asia, että Helsinki on elinvoimainen, kasvava kaupunki. On myös tärkeää, että kaikki, jotka tänne haluavat, myös mahtuvat. Kasvu tuo mukanaan myös kasvukipuja, jotka asukkaiden kannalta tulee minimoida: virtaviivaisestaan byrokratia isommissa hankkeissa, suunnitellaan kaivuutyöt huolellisesti, ettei revitä jalkakäytäviä ja katuja auki tarpeettomasti sekä helpotetaan lupaprosesseja niin, että Helsinki on houkutteleva ravintoloitsijoiden ja yrittäjien silmissä.

Helsingin keskustan tulee olla puoleensavetävä ja vieraanvarainen paikka sekä kaupungin asukkaille että vieraille. Liikkuvuus on tärkeä osa kaupunkielämää, ja kaupungin tulisi pyrkiä siihen, että tämä toimii sujuvasti kaupungin eri osien välillä riippumatta siitä, valitsetko auton, polkupyörän vai bussin. Julkinen liikenne on tärkeä osa kaupunkia, ja uskon, että HSL:n tulisi palauttaa käyttöön niin sanottu raitiovaunulippu, joka poistettiin pari vuotta sitten vyöhykeuudistuksen myötä.

Olen itse autoilija, pyöräilijä sekä jalankulkija. Koska yhteiskuntamme on yksilökeskeisempi kuin koskaan ennen, on tärkeää, että kiinnitämme huomiota toisiimme ja kohtelemme toisia huomaavasti liikenteessä. Kannatan ajoneuvoliikenteen siirtämistä maan alle, selkeiden pyöräteiden luomista ja autottomien vyöhykkeiden lisäämistä keskustassa.

Erityisesti koulujen lähellä ja alueilla, jossa asuu paljon lapsia, on tärkeää, että liikenne kulkee sujuvasti, mutta ennen kaikkea turvallisesti.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Kieli

Vähemmistö ei voi selviytyä ilman enemmistön hyvää tahtoa ja tukea. Aivan kuten maamme, minäkin olen kaksikielinen. Mielestäni on ikävää, miten ruotsi (ja osittain myös suomi) on häviämässä katukuvasta. Kaupungin tulisi aktiivisesti työskennellä sen puolesta, että kummatkin kielet ovat julkisesti näkyvissä, jotta kielet eivät katoa.

On tärkeää, että kaupunki rekrytoi jatkossakin ruotsinkielistä henkilökuntaa alueille, joissa niistä on puuttetta. Mutta on yhtä tärkeää, että kaupunki kannustaa kaikkia työntekijöitään oppimaan ja kehittämään ruotsin kieltä. Meidän ruotsinkielisten tulee myös katsoa itsemme peiliin, sillä vastuu kielen käytöstä on yhtä paljon meillä.

Avain tähän on koulu ja koulutus. Meidän tulee myös jatkossa ylläpitää ja kehittää loistavaa koulutusjärjestelmää. Kummallakin kotimaisella.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›