Tom Liljestrand

24

"Turvallinen valinta - tottunut ottamaan vastuuta"

Olen ollut 35 vuotta naimisissa puolisoni Ann kanssa, joka työskentelee laboratoriohoitajana Nim-Medissä Porvoossa. Meillä on kolme aikuista tytärtä ja pian neljä lastenlasta. Tilamme sukupolvenvaihdoksen jälkeen en ole enää aktiivimaanviljelijä, mutta osallistun maatilan töihin yritystoimintani ohessa. Yhteiskunnalliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua ja siksi minulla on ollut monia erilaisia luottamustehtäviä sekä kunnallisesti, osuustoiminnallisesti että yrityksissä. Olen nyt valtuustossa ja puheenjohtaja kaupunginhallituksessa.
Loviisa on tällä hetkellä kehitysvaiheessa suurine haasteineen ja uskon, että kokemuksestani voi olla lisäarvoa vielä tulevalla kaudella.

Nimi: Tom Liljestrand
Syntymävuosi: 1960
Kunta: Loviisa
Kotipaikka: Liljendal
Titteli: Agrologi/ maaseutuyrittäjä
Sähköposti: tom.liljestrand@liljenet.fi
Puhelinnumero: 0400 496206

Vaaliteemat

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Vastuullinen talouspolitiikka on aina ollut tärkeää minulle, sillä kun talous on tasapainossa voidaan kuntalaisten palvelut turvata parhaiten.
Aktiivinen elinkeinopolitiikka turvaa yritystemme kehitys- ja toimintaedellytykset.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Kuningattarenranta ja asuntomessut 2023 ovat nyt kaupungin suuria satsauksia, mutta myös kaupungin muiden asuintonttien houkuttelevuutta tulisi lisätä ja markkinoida aktiivisemmin. Maaseudun vetovoima on kasvussa ja sitä pitäisi hyödyntää, sillä Loviisa tarvitsee kasvua laajalla rintamalla. Meillä on houkuttelevia kyliä, joissa on edelleen hyvä palvelutarjonta, mitä turvaisi suurempi määrä uusia asukkaita. Kylien yleisiä viheralueita tulee myös hoitaa paremmin.
Vuosina 2010-2017 rakennettiin useita vuokrarivitaloja kyläkeskuksiin, jotka tarjoavat hyvää asumista esimerkiksi yritystemme työntekijöille ja muille potentiaalisille muuttajille. Uuden kerrostalon on nyt ajankohtaista Loviisan Asunnot Oy:lle, jossa toimin tällä hetkellä hallituksen varapuheenjohtajana.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Ehdotettu sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus merkitsee 2023 suurta muutosta terveydenhuoltoon ja kunnille. On hyvä asia, että Itä-Uudellemaalle muodostettiin oma hyvinvointialue, mutta siihen miten terveydenhuolto ja palveluverkosto toteutetaan, pitää vaikuttaa nyt. Suunnittelutyö on aloitettu ja tuleva vuosi on ratkaiseva sen osalta, miten palvelut turvataan.
Olen poliittisen ohjausryhmän jäsenenä ehdottanut, että liikkuvan terveysaseman käyttöönottoa tulisi harkita vakavasti uudella laajalla hyvinvointialueellamme. Suurimmille kyläkeskuksillemme pystyttäisiin tällöin uudelleen tarjota terveyspalveluja säännöllisesti. Vastaavaa suunniteltiin jo Itä-Uudenmaan kuntaliitosselvityksessä vuonna 2013-2014, jonka ohjausryhmään osallistuin silloin kaupunginhallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›