Ida Thomsen

266

"Tehdään yhdessä Porista avoin ja hyvä paikka asua nyt ja tulevaisuudessa."

Olen 36-vuotias äiti ja diplomi-insinööri, joka ei puhu pakkoruotsin puolesta, mutta kannustaa kaikkia tutkiskelemaan kaksikielisyyden mahdollisuuksia.

Teollisuus, ympäristö ja oppiminen ovat asioita, joihin minulla on koulutusta, kokemusta ja näkemystä. Porissa on valtavasti potentiaalia ja täällä on hyvä asua - haluan olla vaikuttamassa siihen, että näin on myös tulevaisuudessa.

Nimi: Ida Thomsen
Syntymävuosi: 1984
Kunta: Pori
Kotipaikka: Pori
Titteli: Ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö, Diplomi-insinööri
Puhelinnumero: 0408287276

Vaaliteemat

Yrittäminen ja työllisyys

Tarvitsemme yhteiskunnan, jossa kankea byrokratia ei estä tai jarruta yksityistä yrittämistä. Porin on oltava kaupunki, jossa yrittäminen ja työnteko kannattaa. Verotuksen on kannustettava ja lainsäädännön on tuettava yrittäjyyttä.

Työllisyyteen ja työllistymiseen liittyy vahvasti jatkuvan oppimisen ideologia. Maksuton korkeakoulu suomalaisille on hyvin tärkeä voimavara, jonka avulla varmistamme lahjakkaiden nuorten työllistymisen haluamilleen aloille. Työmarkkinoiden jatkuvassa muutoksessa on tärkeää taata mahdollisuus jatkokoulutukseen uuden työn saamiseksi. Lisäksi erityisesti paikallisella korkeakoulutuksella taataan satakuntalaisen elinkeinoelämän tarpeisiin koulutettua työvoimaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on erittäin tärkeää lasten kehitykselle, sosiaalisille taidoille ja oppimiskyvylle. Esimerkiksi Tanskassa on vallitseva uskomus lapsen tarpeesta aloittaa päiväkotielämä heti täytettyään 1-vuotta, perustuen juuri edellämainittuihin aspekteihin.

Laadukas varhaiskasvatusmahdollisuus tuo joustavuutta perheen ja työn yhdistämiseen ja toisaalta vahvistaa naisten asemaa työelämässä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Ilmastonlämpeneminen on totta ja jokaisen meidän on tehtävä töitä, jotta lapsemme ja lapsenlapsemme saisivat tulevaisuudessa nauttia maapallosta sellaisena kuin se nyt on.

Ilmastoälykäs kunta on mahdollinen kun mm.
- lisäämme sähköautojen latausasemia ja biokaasuautojen tankkauspisteiden määrää.
- tuemme pientalojen päivittämistä energiatehokkaammiksi.
- kehitämme liikenneinfraa niin, että kevyenliikenteen väylät mahdollistavat sujuvan liikkumisen ja oikeasti varteenotettavan vaihtoehdon työmatkaliikenteelle.
- päivitämme julkisen liikenteen modernille ja kannattavalle tasolle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›