Susanne Sjöblom

204

"Yhdessä!"

Elämästäni yli 60 vuotta on kulunut koulussa - ensin oppilaana, sitten opettajana ja oppimisen ohjaajana. Olen yhdistysaktiivi ja yhteiskunnalliset asiat ovat intohimoni.
Puoluevalintani RKP on syntymälahja ja valinta: lapsuudenperheeni oli puolueen kannattaja ja vartuttuani itsenäiseksi ajattelijaksi jatkoin samalla linjalla. RKP ei ole minulle ensisijaisesti kielivalinta vaan ainoa liberaali vaihtoehto maassamme.
71-vuotiaana eläkeläisenä olen joutunut miettimään ikääntyvän Suomen tilannetta. Olen osa ongelmaa, kuntavaikuttajana haluan olla myös osa ratkaisua.
Haluan toimia turvallisen koulupolun ja turvallisen vanhuuden puolesta, yhdessä!

Nimi: Susanne Sjöblom
Syntymävuosi: 1950
Kunta: Lohja
Kotipaikka: Lohja
Titteli: Eläkkeellä oleva kieltenopettaja
Sähköposti: nannablom1@gmail.com
Puhelinnumero: 0440799737

Vaaliteemat

Paras koulu

Kaksikielisessä kaupungissa, jossa ruotsi on selvästi vähemmistön kieli, on erityisen tärkeää vaalia kielellisesti johdonmukaista koulupolkua. Omankielinen varhaiskasvatus ja alakoulu pitää löytyä kohtuullisen läheltä kotia. Isommat oppilaat pystyvät kulkemaan kouluunsa pidemmänkin matkan takaa. Haluan tehdä työtä sen eteen, että lapset ja nuoret voivat saada oppinsa ja tarvitsemansa tuen äidinkielellään myös tulevaisuuden Lohjalla. Paras koulu näkee yksilön, ohjaa hienovaraisesti ja sallii siipien kasvaa vahvoiksi. Yhdessä, ymmärtäen ja kunnioituksella.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Kulttuuritarjonnan leikkaukset ovat usein ensimmäisinä säästölistoilla, kun kunnan talous on kuralla. Kun on pakko säästää, kuulostaa paremmalta turvata hoitopalvelut kuin kaupunginorkesterin tulevaisuus. On virhe asettaa nämä kaksi toisiaan vastaan, kun säästötoimista päätetään. Pandemia on sulkenut ovet kulttuuririentoihin ja ikävä on suuri. Teatteri, konsertit, taidenäyttelyt, lätkäottelut - kaikki tilaisuuksia, joissa olemme yhdessä. Ihminen on laumaeläin ja kun meiltä viedään nämä kohtaamiset olemme raajarikkoja. Parhaamme mukaan kompensoimme elävän kulttuurin puutetta striimatuin tapahtumin verkossa ja kiitos niistä! mutta kulttuurin suhteen pätee sama kuin hyvään illalliseen: se on parasta lämpimänä ja yhdessä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Senioriystävällinen yhteiskunta

Seniorit eivät ole yhtenäinen ryhmä, johon isketään leima "vanhukset" ja jotka kohdataan hyväätarkoittavalla hymyllä. On pirteitä 80-vuotiaita, jotka elävät omaa elämäänsä ja lapioivat omat pihalumensa, ehkä kärsivät lievästä kuulonalenemisesta mutta selviävät silti vallan hyvin. On toisia, jotka tarvitsevat pärjätäkseen enemmän tukea kuin kuulokojeen. Kaikkien ikääntyneiden pitää pitkän ja vaiherikkaan elämänsä viimeisellä osuudella tuntea olevansa yhteiskunnan tärkeitä jäseniä. Kaikille kuuluu se hoito, tuki ja läheisyys, jota he tarvitsevat. Se maksaa eikä ole aina helppoa rakentaa kaikille sopivaa palapeliä mutta siihen on pyrittävä. Sivistyneen yhteiskunnan tunnistaa tavasta, jolla se huolehtii heikoistaan. Sellaisessa yhteiskunnassahan me haluamme elää, yhdessä?

Lue lisää vaaliohjelmasta ›