Sonja Rosenqvist

67

"Kulttuuri, hyvinvointi, koulutus ja tasa-arvo"

Sosiaaliliberaali, feministi, Åboriginal

Haluan nähdä Turun, jossa on elävä kulttuurielämä, hyväkuntoiset ja tarkoituksenmukaiset koulutustilat ja hyvinvoivat asukkaat.

Nimi: Sonja Rosenqvist
Syntymävuosi: 1989
Kunta: Turku
Kotipaikka: Turku
Titteli: VTK
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Kulttuuri

Kulttuuri edistää ihmisen hyvinvointia sekä henkisesti että fyysisesti. Haluan tukea kulttuurin ja taiteen toimijoita (sekä ammattilaisia että harrastajia) ja turvata monipuolisen kulttuuritarjonnan kaupungissamme.

Haluan että Turku saa oman Musiikkitalon. Musiikkitalo on enemmän kuin konserttitalo. Musiikkitalossa olisi pää-konserttisalin lisäksi useampia ja erikokoisia tiloja, joissa erityyppiset toimijat voisivat järjestää tapahtumiaan. Musiikkitalossa olisi myös riittävästi pienempiä tiloja harjoituksia varten. Itsenaisyydenaukion tontti olisi liian pieni tällaiselle Musiikkitalolle. Tämän takia toivon, että kaupunki löytäisi paremman tontin tähän tarkoitukseen. Kaikkien palveluiden ei ole pakko olla kolmen korttelin päässä Kauppatorilta.

Olen myös allekirjoittanut vaalilupauksen #tilaataiteelle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Hyvin toimivat, tasavertaiset ja oikeudenmukaiset terveydenhoitopalvelut ovat minulle tärkeitä. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että vanhustenhoito toimii ja että kaikenikäisten yksinäisyyttä torjutaan.

Mielenterveyspalveluiden pitää olla helpommin saatavilla ja kunta voisi paremmin tukea näiden löytämisessä. Kouluissa pitää myös olla riittävästi koulupsykologeja ja kuraattoreita.

Luonto ja luonnossa liikkuminen vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin. Meidän pitää pitää hyvää huolta luontoalueistamme, myös kaupunkiympäristössä. Haluan myös, että turkulaisilla on tulevaisuudessakin paljon alueita lähiympäristössään, jossa he voivat nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Sijoitetaan Turun tulevaisuuteen - lapsiin ja nuoriin!

Turku on viime vuosina investoinut paljon suuriin infrastruktuurisiin projekteihin, mutta missä ovat investoinnit kouluihimme ja päiväkoiteihin?

Nyt on aika priorisoida kaupungin koulujen ja päiväkotien toimitiloihin! Turku tarvitsee parempaa ennaltaehkäisevää suunnittelua uusista toimitiloista ja parempaa ylläpitoa vanhoista toimitiloista.

Lapset ja nuoret eivät voi hyvin epäterveellisistä toimitiloista tai toimitiloista, joissa on merkittävä tilanpuute.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›