Pertti Reinikainen

103

"Vaasasta Väli-Suomen veturi"

Olen hyvin kiinnostunut ympäristötekniikasta ja minulla on ollut onni työskennellä näihin liittyvien laitteiden ja laitosten kanssa. Nyt olen eläkkeellä. Olen innokas kalastaja.

Nimi: Pertti Reinikainen
Syntymävuosi: 1950
Kunta: Vaasa
Kotipaikka: Vaasa
Titteli: Eläkeläinen
Puhelinnumero: 0405825400

Vaaliteemat

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Vaasa on aina ollut edelläkävijä ottaessaan käytöön uusia ajatuksia ja uutta tekniikkaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Kouluun tulee saada monipuolista yrittäjyysopetusta nuorten kehityksen eri vaiheessa. Osa nuorten harjoittelpaikoista voisi toimia yrittäjälähtöisesti. Suomessa on reilut 280 000 yritystä, mutta niistä vain 85 000 toimii työnantajina. Siten työllistäviä yrityksiä tulee saada lisää ja kaikki nuoret töihin tai kouluun.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Vaasassa ovat kaikki hyvinvoinnin elellytykset käsillä. Meriluonto on puhdas ja lähellä, samoin tyylikkäät lähipuistot ja ranta-alueet. Arkkitehtuuri on erinomaista. Arkkitehtuurista on nähtävissä, että tällä kaupungilla on taustaa ja se huokuu vaikutusvaltaa ja historiaa. Pitkät perinteet jalostavat valtioita kaupunkeja yhdyskuntia ja ihmisiä. Älkäämme liiallisen nykykäsityksen mukaisen tehokkuuden antako pilata sitä, mikä on vielä onnistuttu säilyttämään. Kaupunkirakenne on erittäin tehokas. Asuinpaikasta yleensä on 5-30 minuutin matka töihin sama-aika menee kouluun ja illalla harrastuksiin. Infrastruktuuri on hyväkuntoista ja toimi erinomaisesti. Pieniä haasteita joukkoliikenteessä, mutta se on kaikkialla muallakin ongelma paitsi pääkaupunkiseudulla. Päivähoitopaikat ovat lähellä ja korkeatasoisia. Työpaikkaomavaraisuus on erinomainen. Vaasa on kaupunki optimikoossa, vai onko?Jos rajoja muutetaan, mikä muu silloin muuttuu?

Lue lisää vaaliohjelmasta ›