Kristian Rehnström

615

"Uutta energiaa Vantaalla"

Olen Kristian "Kalle" Rehnström ja asun Seutulassa lentokentän kupeessa. Perheeseeni kuuluu vaimoni sekä kolme lastamme, josta nuorin - lukiolainen - asuu vielä meillä. Koiramme huolehtii liikkumisestani pari kolme kertaa päivässä.

Työskentelen energia-alalla ja kuulun RKP:n valtuustoryhmään ensimmäisenä varajäsenenä. Kuluneella valtuustokaudella olen työskennellyt Opetuslautakunnassa ja ollut puheenjohtajana sen ruotsinkielisessä jaostossa. HSL:n hallituksen jäsenenä olen paneutunut paljon koko seudun julkiseen liikenteeseen.

Jatkan mielelläni työtäni Vantaalaisten eteen ja toivon saavani sinun äänesi.

Nimi: Kristian Rehnström
Syntymävuosi: 1968
Kunta: Vantaa
Kotipaikka: Seutula
Titteli: Diplomi-insinööri
Sähköposti: kristian@rehnstrom.fi
Puhelinnumero: 050 453 4271
www: http://www.rehnstrom.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Vantaan talouden on oltava kunnossa jotta meillä on varaa ylläpitää hyvää palvelua. Koronan johdosta kaupunki on velkaantunut reippaasti kuluneen vuoden aikana. Talous elpyy kun työpaikat saadaan takaisin. Lisäksi uuden yrityksen perustaminen tai yrityksen muutto Vantaalle tulee olla helppoa.

Vantaa on Suomen talouden keskiössä ja meillä on maan ainoa kansainvälinen lentokenttä. Meidän tulee huolehtia sen toimintaedellytyksistä kun talous herää koronaunestaan.

Veroprosenttimme Vantaalla ei voi olla muuta pääkaupunkiseutua korkeammalla. Veronkorotus ei ole vaihtoehto. Meidän pitää pysyä houkuttelevana kotipaikkana myös uusille vantaalaisille. Siksi pitää olla tarkkana kulujen kanssa. Meidän tulee tuottaa palveluja sekä itse että hankkia niitä yksityisiltä toimijoilta. Tietyistä palveluista voidaan periä kohtuullinen omavastuu, toisten palvelujen tulee olla ilmaisia.

Kaupungin omistamien yhtiöiden pitää saavuttaa omat strategiset ja taloudelliset tavoitteensa ja antaa kaupungille lisäarvoa. Muuten vaihtoehtona on niiden myynnin arviointi. Esimerkiksi Vantin omistuksesta voi keskustella. Yhtiö tuottaa lounas- ja siivouspalveluja useisiin päiväkoteihin, kouluihin ja muihin toimipisteisiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Ilmasto- ja ympäristöasioihin vaikutamme jokapäiväisillä valinnoillamme. Asumme taloissa jotka käyttävät sähköä ja lämpöä. Voimme vaikuttaa käyttämämme sähkön tuotantotapaan valitsemalla haluamamme toimittaja. Kaupungin energiayhtiö on luopumassa fossiilisista polttoaineista. Tähän mennessä näyttää lupaavalta.

Liikumme joka päivä kouluun, töihin, kauppaan. Kaupungissa toimiva julkinen liikenne on tärkeä ja se aiheuttaa vähemmän päästöjä ja ruuhkia kuin autot. Junat ovat jo sähkökäyttöisiä ja bussit tulevat olemaan. Pysäkkien tulee olla valoisia ja suojata säältä. Näin julkinen liikenne tulee viihtyisämmäksi.

Vantaaratikka on selvityksen alla. Päätös rakentamisesta tehdään tulevien neljän vuoden aikana. Yli-investointeihin ei ole varaa. Jos laskelmat eivät ole realistisia, investointia voi lykätä. Saa nähdä.

Emme kuitenkaan pärjää ilman autoja. Kaupungin on suunnittelussaan huolehdittava että rakennetaan enemmän latauspisteitä. Autoja pitää myös voida pysäköidä kohtuulliselle etäisyydelle. Suunnittelun on huolehdittava myös tästä.

Vaikka Vantaa on kaupunki, luonto on lähellä. Se on tärkeä meille asukkaille. Meidän tulee voida liikkua ulkona ja erilaiset urheilu- ja ulkoilupaikat on oltava lähellä. Lähipalvelu on tärkeä, eikä välttämättä vaadi autoa tai bussia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Jotta paras koulu toimisi, tarvitaan hyviä päiväkoteja jotka tarjoavat turvallista varhaiskasvatusta. Päiväkotien tulee olla lähellä ja helposti saavutettavissa. Nykyistä verkostoa, jossa on sekä kunnallisia että yksityisiä päiväkoteja on kehitettävä. Tuttu henkilökunta on perusedellytys, joka luo lapsille turvallisuuden tuntua.

Vantaalle rakennetaan monta uutta koulua koska kaupunki kasvaa. Nykyisten koulurakennusten kunnon parantamista pitää jatkaa, sisäilmaongelmia ei ole vielä kaikkialla saatu korjattua.

Yläluokkien tehtävänä on valmistella nuorisoamme sekä aikuiselämään että tulevaan toisen asteen koulutukseen. Tarvitaan riittävästi valinnanvapautta aineisiin jotta jokaiselle löytyy mielenkiintoista opittavaa. Kaupunki tarjoaa tämän jälkeen sekä lukio- että ammattikoulutusta. Ja toki vaihtoehtoja on kaupungin rajojen ulkopuolellakin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›