Henrik Räihä

640

"Espoon tulee panostaa entistä enemmän kestävään kehitykseen ilmastokriisin voittamiseksi. Tarvisemme toimenpiteitä ja rahoitusta koulukiusaamisen lopettamiseksi. Espoon kulttuuritoimintaa tulee kehittää ja monipuolistaa. Suotuisalla yritysilmastolla saamme Espoosen lisää kansainvälisiä yrityksiä."

Olen v.2012 eläkkeelle siirtynyt lakimies. Asun rintamamiestalossa Etelä-Leppävaarassa. Kesäkaudella hoidan tonttia ja puuhastelen puutarhassa ellen ole viettämässä mökkielämää järven rannalla Raaseporissa. Muina vuodenaikoina harrastuksiini kuuluvat marjastaminen, sienestäminen, metästys sekä työskentely eri yhdistysten hallituksissa. Perheeseeni kuuluu vaimoni Sussyn lisäksi neljä lasta, vävy, kolme miniää ja 12 lastenlasta. Kanssakäyminen heidän kanssaan auttaa minua pysymään jollakin tavalla kärryillä siitä, mitä nykyisin tapahtuu nykypäivän työelämässä ja kouluissa. Vuoden 1956 suurlakko ja Unkarin kansannousu sai minut kiinnostumaan politiikasta, jota olen näiden järisyttävien tapahtumien jälkeen seurannut kiinteästi. Työelämässä jouduin myös työskentelemään poliittisten asioiden kanssa. Ministeriövirkamiehenä (UM, KTM ja TEM) hoidin kansainväliseen kauppapolitiikkaan kuuluvia asioita Suomessa ja Brysselissä. Toimiessani 17 vuotta lakimiehenä elinkeinoelämän järjestöissä vastuullani olivat elinkeino- ja verolainsäädäntö. Kunnallispolitiikka tuli mukan kuvioihini vasta v. 2012, jolloin osallistuin Espoon kunnalisvaaleihin sitoutumattomana ehdokkaana RKP:n listalla. En ole nytkään RKP:n jäsen, mutta sen sosiaaliliberaaliset linjaukset ovat lähellä omia arvojani.

Sitoutumaton  
Nimi: Henrik Räihä
Syntymävuosi: 1945
Kunta: Espoo
Sähköposti: henrik.raiha@hotmail.com
Puhelinnumero: 0503202220

Vaaliteemat

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Ilmastokriisi on voitettava. Edistyksellisenä, suhteellisen vauraana kaupunkina Espoolla on hyvät edellytykset toimia edelläkävijänä hiilijalanjäljen pienentämissä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Nopeasti kasvavana kaupunkina Espoon on viimeisten 20 vuoden aikana ollut pakko investoida massiivisesti infrastruktuuriin. Tämän ansiosta kaupungissamme asuminen, liikenne ym. yhteiskunnalliset asiat toimivat suhteellisen hyvin, mutta kolikon kääntöpuolella on ongelmalliseksi muodostuva velkataakka. Tämän korjaamiseksi tarvitsemme taloudellista kasvua, mikä voidaan aikaansaada vain elinkeinoelämän kasvulla, monipuolistumisella ja kansainvälistymisellä. Tässä asiassa pahimmat kilpailijamme ovat Helsinki ja Vantaa, joiden kanssa meidän kuitenkin kannattaa olla yhteistyössä kansainvälisesti merkittävän taloudellisen keskittymän luomiseksi maahamme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Nuorten hyvinvointi

Nuorten hyvinvoinnissa on jo pitkään tapahtunut kielteisiä muutoksia, jota koronakriisi on vielä ollut omiaan kasvattamaan. Korjaaviin toimenpiteisiin on nyt ryhdyttävä nopeasti! Nuorille on järjestettävä vielä enemmän paikkoja, missä he voivat harrastaa ja olla kanssakäymisissä toistensa kanssa. Kouluissa opettajille on annettava koulutusta ja valtuuksia kiusaamisen estämiseksi. Nuorten tulee nopeammin saada apua mielenterveydellisiin ongelmiinsa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›