Mari-Johanna Rahkala-Simberg

5

"Viihtyisän ja turvallisen Keravan puolesta!"

Olen opettaja ja tutkija ja kahden kaksikielisen lapsen äiti. Opetan työkseni maahanmuuttajia. Aiemmin olen toiminut vuosia tutkijana ja tehnyt tohtorin väitöskirjan uskontotieteen oppiaineeseen. Opetan myös nykykreikkaa.

Työssäni maahanmuuttajien kanssa sekä aiemmassa tutkimustyössäni olen oppinut kommunikoimaan erilaisten ihmisten kanssa ja koen, että tärkeintä kaikissa kohtaamisissa ja laajemmin ajateltuna yhteiskuntarauhan luomisessa on hyväksyntä ja tasa-arvoisten lähtökohtien luominen.

Haluan olla mukana luomassa vakaata, tyytyväistä ja onnellista Keravaa, jossa ihmisillä on työtä ja terveyttä sekä puhdas ja turvallinen elinympäristö.

Lasten ja nuorten koulutukseen ja harrastustoimintaan tulee panostaa varsinkin kun koronaepidemian jälkeistä Suomea aletaan taas rakentaa. Kunnallispolitiikassa haluan panostaa keravalaisten sujuvaan arkeen ja myötävaikuttaa siihen, että kaupunkilaiset voivat itse päättää omista asioistaan, koskevat ne sitten koulutusta, infrastruktuuria, kulttuuria tai kaupungin taloutta. Haluan tehdä läpinäkyvää politiikkaa, joka edistää hyvinvointia, työllisyyttä, tasa-arvoa ja ekologisuutta.

Haluan myös vahvistaa ruotsinkielisen koulutuksen ja ruotsin kielen asemaa Keravalla.

Opiskelen jatkuvasti uutta elämästä sekä erilaisista katsomuksista ja filosofioista.
Pidän kahviloista, kuvien räpsimisestä kännykkäkameralla, keskusteluista aikuisten ja lasten kanssa.

Nimi: Mari-Johanna Rahkala-Simberg
Syntymävuosi: 1974
Kunta: Kerava
Kotipaikka: Kerava
Titteli: Tutkija (TT), opettaja (AmO)
www: https://rahkalasimberg.webnode.fi/

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Meidän tulee voida olla ylpeästi keravalaisia. Haluan olla mukana kehittämässä kotikaupunkiamme viihtyisämmäksi. Kerava on upea kaupunki, jossa monet asiat on hoidettu hyvin mutta se voi tulla vielä paremmaksi. Alueen arkkitehtuuria, viheralueita ja puistoja tulee kehittää. Meidän tulee pitää hyvää huolta metsistämme. Harrastustoimintaa ja mahdollisuuksia sosiaaliselle kanssakäymiselle voidaan parantaa ja ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia pitää lisätä kuuntelemalla asukkaita.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Koronaepidemian jälkeisessä tilanteessa tulee kuntapäättäjän pystyä arvioimaan kuntataloutta monesta eri näkökulmasta. Keravalla tulee pohtia käyttötaloutta sekä investointeja kriittisesti mutta rohkeasti ja tuleviin sukupolviin panostaen. Koulutuksesta ei todellakaan saa nyt leikata. Meidän pitää tehdä kestäviä päätöksiä, erityisesti nykyisessä pandemiatilanteessa.

Keravan pitää koronatukien jälkeen löytää kestäviä tapoja tasapainottaa taloutta. Kehityksen ja investointien tulee olla kestäviä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaa. Paikallista taloutta tulee tukea ja yrittäjien toiveet tulee huomioida parhalla mahdollisella tavalla, niin että Kerava voi jatkossa olla entistäkin yrittäjäystävällisempi kaupunki.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kotouttaminen

Onnistunut kotoutuminen on monen tekijän summa. Onnistuneessa kotoutumisessa Suomeen muuttanut henkilö työllistyy, hän tuntee olevansa osa suomalaista yhteiskuntaa, hän puhuu suomea ja/tai ruotsia, luo ystävyyssuhteita ja muita merkityksellisiä suhteita kantaväestön edustajiin, ja jakaa kokemuksia muiden kanssa.

Tällainen kotoutuminen edistää yhteiskuntarauhaa, rikastuttaa kulttuureja ja edistää hyvinvointia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›