Freja Pontán

726

"Ilmastoystävällisen Helsingin puolesta, joka on myös sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä. "

Olen Freja Pontán, 20-vuotias lääketieteen opiskelija ja paljasjalkainen helsinkiläinen. Olen ehdolla kuntavaaleissa koska haluan kestävän Helsingin, jossa kaikki voivat hyvin ja jossa nuorten ääniä kuunnellaan päätöksenteossa.

Olen asunut koko ikäni Helsingissä - idässä, pohjoisessa ja nyttemmin Meilahdessa. Kotikaupunkini on aina ollut minulle rakas. Helsinki tulisi jatkossakin olla elävä suurkaupunki, jossa meri ja luonto ovat kuitenkin aina lähellä.

Valmistuin ylioppilaaksi ruotsinkielisen Tölö Gymnasiumin musiikkilinjalta. Olen istunut kaksi vuotta RKP-nuorten liittohallituksessa ja ollut aiemmin ehdolla eduskuntavaaleissa. Tärkeitä poliittisia kysymyksiä itselleni ovat ilmasto ja luonto, asuminen sekä mielenterveyden palvelut.

Haluan ilmastoystävällisen Helsingin, joka on myös sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä.

Nimi: Freja Pontán
Syntymävuosi: 2000
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Pohjois-meilahti
Titteli: Opiskelija, lääketieteen kandidaatti
Sähköposti: freja.pontan@gmail.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Haluan hiilineutraalin Hesingin vuonna 2030, jossa kaupungin luonnosta ja luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta. Haluan, että tämä saavutetaan huolehtimalla siitä, että suuret toimijat kantavat vastuunsa, ei yksilöitä syyllistämällä. On myös tärkeää luoda olosuhteet, joissa yksilöiden on helppo tehdä ilmastoystävällisiä arjen valintoja.

Haluan, että kaupunki ottaa vastuun ostamastaan sähköstä - Helsinki ei ole hiilineutraali jos ostamme massoittain fossiilista energiaa muualta Suomesta.

Haluan, että luonto on kaikille kaupunkilaisille lähellä. Jokainen ihminen tarvitsee luontoa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Hyvinvoivan yhteiskunnan edellytys on hyvinvoivat yksilöt. Haluan kaupungin panostavan mielenterveyden palveluihin: lapsille ja nuorille, mutta myös heille, jotka ovat työelämässä tai siitä poistuneet.

Haluan lisätä koulujen resursseja, jotta kuraattorien ja psykologien palveluita voidaan lisätä. Nuorisotyön resursseja on niin ikään lisättävä, jotta voimme löytää ja auttaa apua tarvitsevia.

Haluan, että kaikki jotka tarvitsevat apua saavat sitä. Tämä saavutetaan varmistamalla kaupungin mielenterveyden palveluiden matalan kynnyksen saatavuus ja palveluiden riittävyys. Kaikki ansaitsevat parhaat mahdolliset työkalut pitääkseen huolen henkisestä hyvinvoinnistaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Helsingin kiinteistöt kärsivät korkeista hinnoista, jotka jatkavat nousemistaan. Jotta Helsinki olisi nuorille, lapsiperheille ja eläkeläisille ystävällinen kaupunki on meidän varmistettava, että kaupungissa voi asua normaalilla palkalla.

Meidän on purettava byrokratiaa, joka estää asuntojen rakentamisen tarpeen mukaan. Kun säätelemme millaisia asuntoja rakennamme minnekin sen sijaan, että rakentaisimme kaupunkilaisten tarpeiden mukaan, tulevat kiinteistöjen hinnat nousemaan kun tarjonta ei vastaa kysyntää.

Haluan tulevaisuudessakin pystyä asumaan Helsingissä. Kaikkien, jotka haluavat asua pääkaupungissa tulisi voida niin tehdä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›