Patrik Smulter

39

"Sivistys, kulttuuri ja terveys ovat aiheita lähellä sydäntäni. Lasten ja nuorten tulee saada kasvaa turvallisessa kaupungissa, jossa talous on kunnossa."

Toimin rehtorina Suomen suurimmassa ruotsinkielisessä musiikkiopistossa. Koulutukseltani olen FM musiikkitieteessä sekä kitarapedagogi. Johtajuutta olen opiskellut mm Åbo Akademissa, Jyväskylän Yliopistossa ja Opetushallituksen täydennyskoulutuksessa. Olen koko ammattiurani työskennellyt lasten ja nuorten musiikkiopetuksen parissa ja yksi johtotähdistäni on aina ollut kuunnella nuoria ja uskaltaa tehdä tarvittavia muutoksia.

Haluan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja olla mukana päättämässä yhteiskunnan panostuksesta sivistykseen ja kulttuuriin. Näiden toimialojen määrärahoja ei saa leikata, taloudellisista ennusteista huolimatta.

Työ ja elämä ovat vieneet minut moneen asuinkaupunkiin; Vaasasta Pietarsaareen, Turusta Karjaalle ja Helsingistä Kauniaisiin, jossa olen asunut vaimoni ja lapseni kanssa vuodesta 2018. Opinnot veivät minut aikoinaan myös musiikkikorkeakouluun Tanskaan.

Suhteellisen uutena kauniaislaisena katson kaupunkia uteliaana ja innokkaana. Monet asiat toimivat täällä erinomaisesti mutta kulttuuria ja sivistystä tulee aina tukea, jotta taso ja tarjonta pysyvät korkeina. Tämä edellyttää, että kaupungin talous on hoidettava hyvin ja uudisrakentamista pitää suunnitella järkevästi.

Olen liikunnan ystävä ja tuen mielelläni urheiluseurojen toimintaa ja kaupunkilaisten mahdollisuuksia liikkua monipuolisesti. Kauniaisten ulkoilupolut ja treenipaikat ovat tuttuja. Näitä tulee ylläpitää ja kehittää entisestään. Kamppailulajit ovat kuuluneet harrastuksiini teini-iästä asti. Minulla on musta vyö sekä aikidossa, että karatessa.

Kiinnostukseni politiikkaan kehittyi opiskeluaikanani Turussa, jossa toimin Åbo Akademin ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä sekä valtuuston puheenjohtajana. Olin myös opiskelijoiden edustaja Åbo Akademin hallituksessa.

Nykyisistä luottamustehtävistäni mainittakoon Kauniaisten Musiikkijuhlien hallituksen jäsen (varapuheenjohtaja), Suomen Musiikkioppilaitosten Liiton hallituksen jäsen, jossa hoidan myös liiton pohjoismaisia kontakteja.

Vapaa-aikani vietän pääosin perheeni, vaimon ja alle kouluikäisen lapsen, kanssa. Kaupungin leikkipuistot ovat tulleet hyvin tutuiksi. Soitan myös kitaraa ja luuttua sekä luen kirjoja.

Haluan myös edistää elinvoimaista kaupungin keskustaa ja elävää kaksikielisyyttä.

Nimi: Patrik Smulter
Syntymävuosi: 1972
Kunta: Kauniainen
Kotipaikka: Kauniainen
Titteli: Rehtori
Sähköposti: psmulter@icloud.com
Puhelinnumero: 050 5285270