Owe Sjölund

126

"Hyvinvoiva kaupunki jolla on talous tasapainossa ja joka haluaa ja pystyy toimimaan alueen moottorina."

Olen syntynyt ja käynyt koulua Pedersöressä, mutta opiskeluaikana asuin Helsingissä kun kävin Teknistä korkeakoulua. Nykyään asun Pietarsaaressa, Uudestakaarlepyystä kotoisin olevan vaimon kanssa. Pietarsaaren seutu on kokonaisuudessaan tuttu, sillä kesät vietän Luodossa kesämökillä. Perheeseen kuuluu myös kaksi aikuista lasta. Olen istunut valtuustossa kolme kautta ja kaksi viimeistä vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Nimi: Owe Sjölund
Syntymävuosi: 1966
Kunta: Pietarsaari
Sähköposti: owe@sjolund.fi
Puhelinnumero: +358 400 666202

Vaaliteemat

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Yritysten ja paikallisen yhteisön välinen vuorovaikutus on toimivan kaupungin perusedellytys. Jotta kaupunki voi tarjota oikeat edellytykset toimivalle elinkeinolle, kaupungin talous pitää saada tasapainoon.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Kaupungin kasvun mahdollistamiseksi, kaupungin tulee vastata rakentamisen ja asumisen tarpeisiin. Kasvavana trendinä on vuokra-asunnoissa asuminen, ja kaupungin tulee mahdollistaa vuokra-asuntojen rakentamisen. Jos yksityisellä sektorilla ei ole investoijia, kaupungin tulee vastata tarpeeseen omilla toimenpiteillään. Ilman nykystandardeja täyttäviä asuntoja kaupunki ei voi kasvaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Yhteiskunta rakennetaan juuritasolta. Lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua terveissä rakennuksissa ja saada korkealaatuista opetusta. Pietarsaari on viimeisten vuosien aikana panostanut kouluihin ja varhaiskasvatukseen, mutta vielä on kehitettävää. Koulumme ja lyhyet etäisyydet kouluihin, sekä kielikylpykoulumme, on kilpailuvaltimme jota tulisi käyttää kaupungin markkinoinnissa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›