Olli-Pekka Lindgren

53

Olen syntynyt Porissa ja kasvanut Satakunnassa. Alunperin olen siis ihan suomenkielisestä taustasta. Olen käynyt suomenkielisen peruskoulun ja lukion, mutta sitten muutettuani Turkuun aloin jossain vaiheessa opiskella Åbo Akademissa ja ruotsinkielisetkin ympyrät alkoivat tulla tutuksi.

Valmistuttuani opettajaksi olin useita vuosia Paraisilla ruotsinkielisellä puolella opettajana, mutta viimeiset 18 vuotta olen ollut töissä Turun kauppakorkeakoulussa ja Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen yksikössä.

Molemmat vanhempani ovat yli 80-vuotiaita ja onneksi vielä terveitä. Vanhusten asiat ovat lähellä sydäntäni, sillä kaikki me vanhenemme ja jonain päivänä tarvitsemme yhteiskunnan tukiverkostoa - ketkä enemmän, ketkä vähemmän. Iäkkäät ihmiset ansaitsevat arvokkaan vanhuuden ja hyvän hoidon.

Olen myös kiinnostunut talous- ja ympäristöasioista.

Nimi: Olli-Pekka Lindgren
Syntymävuosi: 1967
Kunta: Turku
Kotipaikka: Turku
Titteli: espanjan kielen yliopisto-opettaja
Sähköposti: olli-pekka.lindgren@utu.fi
Puhelinnumero: 0445024067

Vaaliteemat

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Ilman hyvinhoidettua taloutta ja elinkeinoelämää on mahdotonta ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa. Myöskään velkaa ei voi loputtomasti ottaa tulevien sukupolvien rasitteeksi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Senioriystävällinen yhteiskunta

Jokaisella asukkaalla on oltava oikeus hyvään vanhustenhoitoon sinä päivänä kun sitä aikanaan tarvitsee.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Miehillä ja naisilla on oltava samat oikeudet eikä sukupuolen perusteella saa syrjiä esim. palkassa tai etenemismahdollisuuksissa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›