Nina Siivola

642

"Pidetään Espoo vetovoimaisena. Jatkossakin tulee panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin ja koulutukseen. Heissä on meidän kaikkien tulevaisuus. Asuinalueita suunniteltaessa on tärkeää korostaa viihtyisää arkkitehtuuria ja vehreyttä - ja lähimetsien tärkeys hyvinvoinnille tulee muistaa. Vastuullinen ja tarkka kaupungin talouden hoito."

Olen asunut eri puolilla Espoota runsaat parisenkymmentä vuotta ja olen nykyisin tyytyväinen pohjois-espoolainen. Kaksikieliseen perheeseemme kuuluvat aviomieheni ja ala- ja yläkoululaiset tyttäremme.

Sydämeni sykkii erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnille. Olen ollut vuosia aktiivisesti vaikuttamassa Rödskogin koulun säilymiseen ja toiminut koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2018. Vanhempainyhdistys järjestää koulun lapsille iltapäivätoiminnan, kerhoja ja kesäleirejä.

Poliittisesti kannatan arvoliberaalia tasa-arvoista yhteiskuntaa, joka rakentuu kestävälle kehitykselle. Työnteon tärkeys ja yrittäjyyden tukeminen ovat avaimia kunnan ja koko yhteiskunnan kehitykselle ja talouden tasapainolle.

Työelämässä Suomessa ja ulkomailla olen tottunut neuvottelemaan tiukoissa paikoissa ja uskon, että asioihin syventymällä, maltillisuudella ja toisen osapuolen kuulemisella päästään parhaimpiin lopputuloksiin.

Nimi: Nina Siivola
Syntymävuosi: 1972
Kunta: Espoo
Kotipaikka: Pohjois-Espoo, Perusmäki
Titteli: Isännöitsijä
Sähköposti: nina.siivola@gmail.com
www: https://www.ninasiivola.fi/svenska/

Vaaliteemat

Paras koulu

Hienoa, että Espoossa panostetaan lasten ja nuorten hyvinvointiin ja näin tulee tehdä jatkossakin. Olisi lyhytnäköistä säästää esimerkiksi kouluja vähentämällä, luokkakokoja kasvattamalla tai henkilökuntaa vähentämällä. Lähikouluperiaate on hyvä periaate eikä sitä tule romuttaa lopettamalla kouluja kustannussyistä. On hienoa, että meillä Espoossa nuorimmatkin koululaiset voivat kulkea koulumatkan omatoimisesti ja turvallisesti. Espoossa tulee myös olla erilaisia kouluvaihtoehtoja enkä koe, että opetuksen keskittäminen pelkästään isoihin kouluyksiköihin palvelee kaikkia - eikä varsinkaan pienimpiä koululaisiamme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Työnteon tärkeys ja yrittäjyyden tukeminen ovat avaimia kunnan ja koko yhteiskunnan kehitykselle ja talouden tasapainolle. Työnteon tulee kannattaa aina taloudellisesti ja uskon, että itse työnteko myös kannattaa ihmistä elämässä joka tavalla.

Tarkka kaupungin talouden pito on erittäin tärkeää.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Työssäni erilaisten taloyhtiöiden isännöitsijänä näen joka päivä kuinka tärkeää asuminen ihmiselle on. Asuminen on tärkeää jokaisessa elämänvaiheessa ja asumisen tärkeys on korostunut korona-aikana entisestään.

Espooseen muutetaan asumaan luonnon lähelle ja viihtyisästi - ja aika usein myös kylämäisesti. Tänne on hyvä muuttaa mistä päin Suomea tahansa koska täältä löytyy niin keskustoja, merenrantaa kuin metsääkin. Energiataloudellista on rakentaa tiiviisti ja tiivistäkin kaupunkisuunnittelua voidaan toteuttaa viihtyisästi. Näin ei mielestäni Espoossa ole kuitenkaan viime aikoina tehty. Täydennysrakentaminen on ollut tilkkutäkkimaista, irrallista, korkeaa ja rumaakin. Suunnitelmat uusista asuinaluekeskittymistä ovat persoonattomia, korkeita ja laatikkomaisia.

Espoolle pitää löytää uudestaan omaa rakentamisen identiteettiä eikä sen tarvitse jäljitellä muiden suurten kaupunkien tyyliä. Ehkä Espoon paras versio itsestään on juurikin se kuin tähänkinastinen; kylämäisten asuinalueiden ketjua, joiden yhteinen nimittäjä on lähimetsä ja kylien joissa on vaikkapa sitä samaa puutarhamaisuutta, jolla Tapiola pääsi aikoinaan maailman kartalle. Erityisen korkea rakentaminen ei sovi joka niemennotkoon - eikä Espooseen. Kaupunkisuunnittelussa ei tule tehdä ratkaisuja, joita vuosikymmenen jälkeen kadutaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›