Jan Molander

63

Naimisissa, neljän tytön isä, yksi lapsenlapsi.
Vartuin kaksikielisessä perheessä jossa yrittäjähenki oli vahvasti läsnä. Toiminut aikaisemmin itsekkin yrittäjänä yli 10 vuoden ajan.
Toimin puheenjohtajana KUFFilla, pääluottamusmiehenä KPEDU:lla JHL-jäsenille, varapuheenjohtajana RKP kokkolan paikallisosatossa.
Kiinostuksen kohteet: Teatteri, yhdistystoiminta, kesämökkeily, luonto, museoajoneuvot, tee-se-itse työt, taide ja kulttuuri, nuorten hyvinvointi, tasa-arvo asiat

Nimi: Jan Molander
Syntymävuosi: 1967
Kunta: Kokkola
Kotipaikka: Kokkola, Rödsö
Titteli: Vahtimestari / IT-asiantuntija
Sähköposti: janmolander@outlook.com

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Suuri osa kunnan nykyisistä tehtävistä siirtyy ns. hyvinvointialueelle terveydenhuoltouudistuksen toteuttamisen yhteydessä.
Kunnan on kuitenkin edelleen edistettävä asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia. Tämä edellyttää yhteistyötä hyvinvointialueiden ja eri organisaatioiden välillä.
Tämä tulee olemaan tärkeä asia tulevalla valtuustokaudella.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Kunnan tulee varmistaa, että investointi- ja yrittäjyysolosuhteet ovat selkeät ja joustavat. Sekä uudet sijoittajat, uudet yrittäjät että myös jo olemassa olevat yritysten on saatava apua kunnalta toiminnan kehittämisessä sekä laajentamisessa

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Monipuolinen ja vilkas kulttuuritarjonta houkuttelee kuntaan kävijöitä. Kunnan tulee edistää taidetta ja kulttuuria, sillä se tukee asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä, osallistumista ja yhteenkuuluvuutta. Kulttuuritalot, museot, teatterit ja orkesterit toimivat vain, jos heillä on riittävä rahoitus ja henkilöstö. Erilaiset kulttuuritilat, museot, teatterit ja orkesterit tarvitsevat sekä henkilökuntaa että taloudellisia resursseja voidakseen tomia.
Hyvä kulttuuripolitiikka on myös kokonaisuus, jossa ammattimainen kulttuuritarjonta ja lasten harrastusmahdollisuudet tukevat toinen toisiaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›