Anna Moberg-Jokinen

29

"Paikkakunnilla missä ruotsinkieliset ovat vähemmistö on tärkeää taata lasten, aikuisten ja seniorien mahdollisuus varhaiskasvatukseen, koulunkäyntiin, harrastuksiin ja kulttuuriin omalla äidinkielellään. Vahva äidinkieli edesauttaa muiden kielten oppimista. "

Olen iloinen, positiivinen ja energinen varhaiskasvatuksen rautainen ammattilainen. Varhaiskasvatuksen alalta löytyy kokemusta sekä yksityiseltä- että kunnalliselta puolelta. Teen Hyvinkäällä aktiivisesti töitä ruotsinkielisyyden eteen. Toimin yli neljätoista vuotta Folkhälsanin ruotsinkielisen päiväkodin yksikönvastaavana. Tällä hetkellä olen töissä Helsingin kaupungilla päiväkodinjohtajana mutta toimin myös Hyvinge Skolförening r.f yhdistyksen toiminnanjohtajana, varapuheenjohtaja paikallisessa RKP:ssä, puheenjohtajana Föreningen Folkhälsan i Hyvinge r.f sekä hallituksen jäsenenä yhdistyksessä Folkhälsans Landskapsförening i Nyland .

Nimi: Anna Moberg-Jokinen
Syntymävuosi: 1973
Kunta: Hyvinkää
Kotipaikka: Hyvinkää
Titteli: Päiväkodinjohtaja
Sähköposti: anna.mobergjokinen@gmail.com

Vaaliteemat

Varhaiskasvatus

Jokaisella lapsella on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen omalla äidinkielellään (ruotsi tai suomi). Meidän pitää taata pätevän henkilökunnan saaminen sekä varhaiskasvatukseen että kouluihin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Jokaisella oppilaalla on oikeus käydä koulua äidinkiellään. Koulupäivän tulee olla turvallinen, sopivasti haastava sekä inspiroiva.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Meidän pitää kaikkien yhdessä kantaa vastuuta ympäristöstämme.
Se mitä lapset oppivat pienenä, sen he taitavat aikuisina. Kestävää kehitystä tulee varmistaa mm. sillä että kierrätyspisteet ovat sijoitettu lähelle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›