Valkealahti Mika

428

"Äänestä Mikaa, ei siin oo mitään vikaa"

Olen 22-vuotias sivutoiminen ohjelmistoalan yrittäjä. Perheeseeni kuuluu puolisoni sekä kaksi alle kouluikäistä lasta. Muutin Ouluun vuonna 2016 Lappeenrannasta opintojen ja perheen perässä, ja olen näiden vuosien varrella tykästynyt tähän kaupunkiin!
Olen ensimmäistä kertaa ehdolla. Yleensä olen ollut enemmän sivustaseuraaja mutta tänä vuonna päätin, että haluan asettua ehdolle.

Kaupunkimme velkaantuu valitettavasti vielä enemmän koronan seurauksena. Lisäksi korona toi muitakin vaikeuksia mukanaan. Minun mielestäni päätöksiä ei saa tehdä liian lyhyellä tähtäimellä, vaan on osattava katsoa kokonaiskuvaa. Esimerkiksi koulutukseen laitettu raha ei välttämättä heti tuota positiivista tulosta vaan voi tulla useamman vuoden viiveellä. Tahdon olla antamassa erityisesti nuorille ja perheellisille ääntä. Koulutus, talous, mielenterveys sekä ympäristö ovat lähellä sydäntäni.

Vapaa-aikani menee aika pitkälti perheeni kanssa viettäen. Omalla ajallani teen usein töitä oman yritystoimintani eteen tai katselen elokuvia ja sarjoja. Tykkään myös pelata videopelejä, mutta nykyään siihen on vähemmän aikaa.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat lukea lisää ajatuksistani, niin tällä sivulla löytyy oikealta tai alhaalta linkki verkkosivulleni sekä sähköpostiosoitteeni, jonne saa rohkeasti laittaa viestiä!

Nimi: Valkealahti Mika
Syntymävuosi: 1998
Kunta: Oulu
Kotipaikka: Oulu
Titteli: Web Developer / Yrittäjä
Sähköposti: mika@valkealahti.fi
www: https://www.valkealahti.fi

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Mielenterveyspalvelut ovat olleet ruuhkaantuneita jo ennen koronaa. Nyt koronan vuoksi ne tulevat olemaan vielä enemmän täynnä. Tulevalla valtuustokaudella tulee varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus matalan kynnyksen palveluihin. Monelta nuorelta puuttuu lähiverkostot ja korona-aikana he ovat olleet aivan yksinään, johtuen mm. rajoituksista sekä etäopiskeluista. Mielenterveyteen panostettua rahaa ei tulisi katsoa kulueränä. Riittämätön kyky ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia tulee paljon kalliimmaksi pitkällä aikavälillä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Meidän pitää tavoitella hiilineutraaliutta ja panostaa siihen paikallisesti. Rakennetaan Oulua kestävämmin ja suositaan enemmän uusiutuvan energian käyttöä. Tuetaan liikenteen sähköistymistä rakentamalla latausasemia. Lisäksi kaupungin pitää ehkäistä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Pidetään myös Oulun pyöräilykaupungin mainetta yllä!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Maailman lapsiystävällisin maa

Lapset ovat yhteiskuntamme haavoittuvaisimpia. Meidän täytyy tarjota riittävät resurssit lastensuojeluun ja ennaltaehkäisevään työhön, että ongelmat saataisiin ratkaistua ennen kuin ne kasaantuvat. Sekä varhaiskasvatukselle että peruskoululle pitäisi taata riittävät resurssit, jotta kasvatus ja koulutus olisivat laadukasta. Jatketaan työtä myös kiusaamista vastaan, että kenenkään ei tarvitsisi pelätä kouluun tulemista.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›