Markus Rönnblom

62

"Investoinnit kouluihin sekä lapsiin että nuoriin luo hyvinvointia ja turvaa tulevaisuuden."

Olen 48 vuotias, naimisissa oleva neljän lapsen isä. Olen syntynyt Vaasassa mutta asunut Karperössä lapsena ja nuorena. Lähdin Turkuun opiskelemaan ja palasin Mustasaareen 15 vuoden jälkeen. Nykyisin asun Iskmossa.
Olen historian ja yhteiskuntatieteiden opettaja ja toimin rehtorina yläkoulussa jossa on yli 400 oppilasta ja lähes 50 henkilöä henkilöstössä.
Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskuntaan liittyvistä asioista mutta tämä on ensimmäinen kerta kun asetun ehdolle vaaleissa. Olen Mustasaaren ruotsinkielisen seurakunnan seurakuntaneuvoston ja Mustasaaren yhteisen seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston jäsen.
Mustasaaren on panostettava kouluihin ja nuorten hyvinvointiin. Hyvinvoiva kunta huolehtii kaikista asukkaista ja kiinnittää erityistä huomiota lapsiin, ikääntyneisiin sekä muihin erityistä apua tarvitseviin väestöryhmiin. Mustasaaren on houkuteltava lisää yrityksiä sekä asukkaita muilta paikkakunnilta ja myös maahanmuuttajia.

Nimi: Markus Rönnblom
Syntymävuosi: 1972
Kunta: Mustasaari
Kotipaikka: Iskmo, Mustasaari
Titteli: Rehtori, historian ja yhteiskuntatieteiden opettaja

Vaaliteemat

Paras koulu

Koulutus on hyvinvoivan yhteiskunnan perusta. Mustasaaren on panostettava kouluihin ja houkuteltava parhaat pedagogit ja parhaan oppilashuoltohenkilökunnan kouluihimme. Koulutuksessa ei säästetä! Koulun on oltava turvallinen paikka nuorille. Paras koulu tuo uusia asukkaita.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Kunnan perustehtäviin kuuluu huolehtia asukkaiden hyvinvoinnista ja turvasta. Palvelut ja päätöksenteko on oltava lähellä asukkaita. Jokaiselle ikäryhmälle on taattava hyvä elämä, joten kunnan on otettava erityistä huolta lapsista, iäkkäistä ja haavoittuvissa asemissa olevista väestöryhmistä. Lapsiperheet tarvitsevat tukea arkeen ja iäkkäillä on oikeus turvalliseen vanhuuteen. Mustasaaren on houkuteltava uusia asukkaita. Onnistunut maahanmuuttajien kotouttaminen on tärkeä jotta he jäävät Mustasaareen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Hyvinvoivalla kunnalla on talous kunnossa. Läheinen yhteistyö elinkeinoelämän kanssa on tärkeätä jotta yritykset sijoittuvat kuntaan. Hyvinvoivat yritykset luo työpaikkoja ja tuo kunnalle verotuloja jotka mahdollistavat palvelutason kehittämiseen. Mustasaaren on investoitava vastuullisesti tukeakseen yritysten toimintaedellytyksiä ja luodakseen edellytykset kasvulle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›