Marina Bergman-Pyykkönen

67

"Lahti on me, sinä ja minä. Yhdessä rakennamme hyvinvointia!"

Sydämeni sykkii sosiaaliselle, sille, että me kaikki, sinä ja minä yhdessä, saamme elää turvallista ja hyvää elämää. Yhteiskunta tarvitsee meitä kaikkia.
Olen 16-vuotiaan nuoren ylpeä äiti. Tyttäreni on kulkenut turvallisen polun Lahden ruotsinkielisessä peruskoulussa ja ottaa nyt ensiaskeleitaan toisella asteella lukiossa. Minua huolettaa nuoret joihin kohdistuu niin paljon paineita niin aikaisin elämässä. Haluan että nuorille löytyy kaikki se tuki mitä he tarvitsevat löytääkseen oman elämänsä polun. Yhtä lailla jokaisen ikäihmisen tulee voida elää hyvää elämää täysillä kaiken tarvitsemansa tuen ja turvan turvin. Kenenkään ei pidä jäädä yksin!
Sosiaalityöntekijänä ja sosiaalityön opettajana ja tutkijana tunnistan miten yhteiskunnalliset rakenteet luovat erilaisia ja eriarvoisia puitteita. Näihin rakenteisiin haluan vaikuttaa. Tarvitsemme myös elinvoimaisen elinkeinoelämän – ja yhteistyötä kaikkien resurssien hyödyntämiseksi parhaimmin päin.
Olen yhdistysaktiivi, joka haluaa luoda yhteisyyttä ja osallisuutta kaikenlaisen toiminnan kautta, myös ruotsiksi, Lahdessa. Perheemme muutti Lahteen koska täällä oli tyttären mahdollista käydä koulua omalla äidinkielellään. Haluan jatkaa Lahden hyvän kieli-ilmapiirin kehittämistä. On voitava tuntea tulevansa huomioiduiksi ja uskallettava puhua omaa kieltään. Perheeni, eli mies, tytär ja koira, muodostavat turvallisen satamani. Lukeminen on intohimoni ja nautin olostani koiran kanssa. Odotan omenapuiden kukintaa ja kesän lämpöä.

Nimi: Marina Bergman-Pyykkönen
Syntymävuosi: 1965
Kunta: Lahti
Sähköposti: marina.bp.sfp@gmail.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Hyvin toimiva kotikunta luo meille kaikille hyvää oloa. On kyse sosiaali- ja terveydenhuollosta, mutta yhtä lailla myös innostavasta vapaa-ajasta, mahdollisuuksista kulttuurielämyksiin ja liikuntaan, opiskelumahdollisuuksista sekä elinvoimaisesta elinkeinoelämästä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Tasa-arvo tulee olla itsestään selvyys minun kunnassani ja johtopaikoilta löytyä yhtä lailla naisia ja miehiä. Ajattelen kuitenkin, että tasa-arvo ei koske pelkästään sukupuolten välistä tasa-arvoa. On kyse siitä, että kaikkien tulee pystyä osallistumaan samoin edellytyksin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Yritykset ja ylipäätään toimiva elinkeinoelämä pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Yritykset yhdessä julkisen ja kolmannen sektorin kanssa luovat työpaikkoja. Haluan työskennellä antoisan yhteistyön eteen tavoitteena työttömyyden pienentäminen ja hyvien tulevaisuudenkuvien työelämä. Lahden kaupunki tulee näyttäytyä turvallisena ja esimerkillisenä työnantajana.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›