Malin Lönnroth

257

"Säästäminen väärissä paikoissa käy pidemmän päälle kalliiksi"

Minä olen Malin Lönnroth ja olen ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa. Asun Hornhattulassa, mutta olen kotoisin Jakarista.

Koulutukseltani olen biologi ja työskentelen Kalatalouden Keskusliitossa, jossa työtehtäviini kuuluu kalatalousneuvonta, edunvalvonta ja viestintä.

Olen optimisti, ratkaisukeskeinen ja tiimipelaaja. Harrastuksiini kuulu luonnossa liikkuminen, mielellään lenkkikengät jalassa sekä valokuvaaminen.

Asetun ehdolle, koska haluan olla mukana kehittämässä Porvoota. Tulevaisuuden Porvoon haluaisin olevan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä.

Nimi: Malin Lönnroth
Syntymävuosi: 1978
Kunta: Porvoo
Kotipaikka: Porvoo
Titteli: Biologi
Sähköposti: malin.lonnroth@gmail.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Minulle on tärkeää, että suunnitellaan ja kehitetään kaupunkia kestävästi. Porvoo on ainutlaatuinen kunta, meillä on maaseutua, saaristoa ja kaupungin keskusta, jossa vanha kohtaa nykyajan. Porvoon vahvuus on mielestäni vahva ja aito pikkukaupungin tunnelma - siksi minä haluan asua Porvoossa, vaikka työpaikkani sijaitsee Helsingissä.

Koronapandemia on siirtänyt monet etätöihin ja luulen, että työelämä on muuttunut etätyövaltaisemmaksi lopullisesti. Tämä on mahdollisuus maaseudulle ja saaristolle – mutta ainoastaan jos pystymme takaamaan kattavasti palveluja ja toimivia verkkoyhteyksiä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Minulle on tärkeää, että Porvoo huolehtii asukkaistaan, niin nuorista kuin iäkkäimmistä. Kun kunta on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä, kehykset ovat kunnossa ja meillä on varaa ylläpitää niitä turvaverkkoja, joita jokainen voi tarvita jossain vaiheessa elämäänsä. Koen, että liikunta- ja ulkoilupalvelut, kulttuuri, kirjastot ja harrastukset ovat ennaltaehkäiseviä toimia edistämään porvoolaisten hyvinvointia. Säästäminen väärissä paikoissa käy pidemmän päälle kalliiksi.

Koulut ja varhaiskasvatus puhuttavat Porvoossa. Tämä on ymmärrettävää, kahden lapsen äitinä tiedän, miten tärkeää kattava ja laadukas varhaiskasvatus- ja kouluverkosto on. Koulupäivän jälkeen jokainen lapsi ansaitsee mielekkään vapaa-ajan. Tulevaisuudessa haluaisin, että lapset pystyisivät harrastamaan koulupäivän yhteydessä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Liian usein kuulen väittämän, että me yksilöinä emme pysty vaikuttamaan ilmastonmuutokseen. Tämä ei ole totta. Meidän elämä on paikallista – ja niin meidän ratkaisujenkin pitää olla. Ilmasto- ja ympäristöasiat eivät ole erillinen kokonaisuus, vain jotain mitä pitää huomioida kaikessa päätöksenteossa. Miten kunta ohjaa rakentamista? Kuinka kunnan julkiset hankinnat on järjestetty? Mitä ruokaa valmistamme keskuskeittiössämme? Millaista ympäristökasvatusta annetaan lapsillemme?

Lue lisää vaaliohjelmasta ›