Lisa Kentala

78

"Kotikuntani on turvallinen ja viihtyisä ja katsoo tulevaisuuteen. Täällä minä viihdyn - on tilaa liikkua ja rentoutua ja luonto on aina lähellä. "

Olen syntynyt ja kasvanut Pedersöressä. Olen naimisissa ja kaksi aikuista lasta. Kun lapset olivat pieniä muutimme kotikuntaani koska koulu ja päiväkodit olivat kävelymatkan etäisyydellä. Halusimme rakentaa talomme lähelle luontoa.

Nimi: Lisa Kentala
Syntymävuosi: 1960
Kunta: Pedersören kunta
Kotipaikka: Pedersöre
Sähköposti: lisa.kentala@multi.fi
Puhelinnumero: 0445190160
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Paras koulu

Lapsella on oikeus viihtyisään päiväkoti- ja kouluympäristöön, jossa he voivat hyvin. Kouluille on annettava riittävästi resursseja. Oppilashuollon merkitys on lisääntynyt ja kunnan tulee taata riittävät tukiresurssit sekä koulupsykologi- että kuraattoripalvelut. Kouluruoka on oltava ravitseva ja täysipainoinen ja ruokailun tulee olla myös kasvatuksellinen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Elinvoimaiset peruselinkeinot luovat työpaikkoja kunnassa. Kaavoituksen ja maankäytön pitää tukea yritysten perustamista ja elinkeinoelämän kehittämistä. Kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä pitää jatkaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Hyvin voivat asukkaat viihtyvät kunnassa ja jäävät pysyäkseen kuntaan asumaan. Tämä edellyttää hyviä ja lähellä olevia palveluita. Kunnissa on oltava riittävästi tukipalveluja kaikille niitä tarvitseville. Palvelua tulee saada omalla äidinkielellä - se luo turvallisuutta ja se on välittämistä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›