Kiti Lindén

"Haluan jatkaa lapsi- ja perheystävällisen Pietarsaaren kehittämistä"

Olen kahden ihanan päiväkoti- ja kouluikäisen lapsen äiti. Mieheni on yrittäjä ja hän on Pietarsaaresta kotoisin. Olen itse varttunut Espoossa ja sen jälkeen asunut pääkaupunkiseudulla, pois lukien vaihto-opiskelu ajanjaksoa ulkomailla, jonka jälkeen rakkaus toi minut Pietarsaareen. Täällä Pietarsaaressa olen asunut vuodesta 2010. Viihdyn todella hyvin nykyisessä kotikaupungissani ja lasten myötä kasvoi kiinnostukseni vaikuttaa siihen minkälainen kaupunki Pietarsaari on lapsille varttua.

Olen opiskellut Hankenilla ja pääosin työskennellyt markkinoinnin ja myynnin parissa ennen kuin täällä Pohjanmaalla siirryin tekemään töitä sivistyssektorin kehittämishankkeiden pariin. Tällä hetkellä toimin hankekoordinaattorina ja johdan rinnakkaisesti useita alueellisia perusopetuksen kehittämishankkeita Pietarsaaren seudulla. Lähintä sydäntäni ovat hankkeet joissa teemana on oppilaiden hyvinvointi. Työni kautta tiedän, että meillä on erittäin taitavia ja osaavia opettajia kaupungissamme ja alueellamme, mikä ilahduttaa minua myös vanhempana.

Vapaa-aikani vietän mieluiten perheeni kanssa ja silloin nautimme mielellämme kauniista lähiympäristöstämme. Useimmiten suuntaamme Fäbodaan. Tänä talvena olen myös nauttinut kaupunkimme mahtavista hiihtoladuista.

Tämä on toinen kerta kun olen ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Nykyisellä kaudella olen toiminut sivistyslautakunnassa, ruotsinkielisessä jaostossa ja Pietarsaaren veden johtokunnassa sekä viimeisen vuoden olen toiminut kulttuurijaoston puheenjohtajana. Rkp:n kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varajäsenenä olen myös saanut mahdollisuuden osallistua suurimpaan osaan valtuustokokouksiin. Siellä olen tarttunut tilaisuuteen ja tehnyt kaksi aloitetta nykyisen kauden aikana. Uusin aloitteeni johti mm. siihen että lapsiparlamentti tullaan muodostamaan Pietarsaareen, jotta nuoremmat lapset jotka eivät vielä voi osallistua nuorisovaltuustoon voidaan enemmän osallistaa ja saada kuulluiksi kaupungissamme.

Minun mielestäni kunnallinen päätöksenteko tarvitsee myös päiväkoti- ja kouluikäisten lasten vanhempia ja siksi olen päättänyt asettua uudestaan ehdolle kunnallisvaaleissa. Mielelläni jatkan lapsi- ja perheystävällisen Pietarsaaren kehittämistä seuraavat neljä vuotta.

Nimi: Kiti Lindén
Syntymävuosi: 1979
Kunta: Pietarsaari
Kotipaikka: Pietarsaari
Titteli: Kauppatieteiden maisteri
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Hyvin voivat lapset ja nuoret ovat edellytys toimivalle tulevaisuudelle. Kun teemme heitä koskevia päätöksiä meidän on mietittävä päätösten seurauksia pitkällä tähtäimellä. Meidän on panostettava ennalta ehkäisevään työhön. Lapset ja lapsiperheet tarvitsevat riittävää tukea oikeaan aikaan lasten koko lapsuuden aikana.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Varhaiskasvatus

Terve, turvallinen, monipuolinen ja ammattitaitoinen varhaiskasvatus. Yhteistyö vanhempien kanssa tukee lasten kehitystä, oppimista ja heidän lapsuuttaan. Varhaiskasvatus mahdollistaa vanhempien osallistumista työelämään tai opiskeluun, mutta ennen kaikkea varhaiskasvatus on lasten oikeus.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›