Kim Liljequist

76

"Gör din röst hörd – Saa äänesi kuulumaan!"

Hyvä lukija,

olen Kim Liljequist, 44 vuotta tätä kirjoitettaessa. Liityin RKP:hen heinäkuussa 2019, paljonkin sattuman kautta.

Vaikka olen aina ollut kiinnostunut paikallisista asioista Kirkkonummella, niin olin päättänyt, että voisin aikaisintaan hakeutua RKP:hen ja politiikkaan, kun lapsistani tulivat teini-ikäisiä 2020-luvun loppupuolella. Tuntui että minulla, paikallisella pienyrittäjällä, jolla oli 2-vuotias ja 5-vuotias kotona, luottamustehtävät Sosiaali- ja terveysministeriössä, Suomen vakuutusmeklariliitossa ja joissakin yhdistyksissä, ei olisi yhtään ylimääräistä aikaa tällä hetkellä.

Tilanne muuttui vuonna 2019 eduskuntavaalien alla. En ollut aikonut tehdä muuta kuin äänestää – mutta huomasin, että sukulaiseni, aktiivinen paikallispoliitikko ja kansanedustaja Anders Adlercreutz, oli ehdokkaana. Ja koska hänellä oli viisaita mielipiteitä ja ajatuksia, niin päätin auttaa häntä hänen kampanjassaan. Vietin useita aamuja ja iltoja jakamassa vaalimainoksia juna-asemilla tai postilaatikoihin. Anders valittiin jatkokaudelle ja jatkoin elämäni kuten aiemminkin - minulla ei vielä ollut halua politiikkaan.

Tämä kaikki muuttui, kun Jenny Snellman kysyi minulta kesälomalla 2019, halusinko liittyä mukaan. RKP oli huomannut aktiivisuuteni Andersin vaalikampanjassa, ja minulle tarjottiin jäsenpaikkaa svenska förskoleverksamhets- och utbildningsnämnden -lautakunnassa. Pienten lasten vanhempana pidin tätä mahdollisuutta erittäin houkuttelevana. Minusta olisi hienoa, että pystyisin vaikuttamaan lasteni arkeen päiväkodissa ja koulussa. Pohdin yön yli, kysyin avovaimoni mielipidettä ja sanoin kyllä seuraavana aamuna

En ole katunut päätöstäni, on hyvin hauskaa olla mukana vaikuttamassa asioihin. Voin vaikuttaa paikalliseen elinympäristöön, asiat ovat hyvin ajankohtaisia, tapaan paljon uusia ihmisiä ja poliittinen päätöksenteko on hyvin mielenkiintoista. Enkä ole tarvinnut murehtia ajanpuutteesta, josta olinkin huolissani - tämä vie vain niin paljon aikaa, kuin olen valmis antamaan.

Nimi: Kim Liljequist
Syntymävuosi: 1977
Kunta: Kirkkonummi
Kotipaikka: Kirkkonummi
Titteli: Yrittäjä, TJ, ekonomi, luottamushenkilö
Sähköposti: kim.liljequist@kirkkonummi.fi
Puhelinnumero: 050-3372555
www: https://www.kimmen.info/

Vaaliteemat

Yrittäminen ja työllisyys

Visioni on, että Kirkkonummi aktiivisesti houkuttaa yrittäjiä ja työpaikkoja luodaan lähellä kotia. Kirkkonummen sijainti Uudellamaalla antaa mahdollisuudet loistavaan tulevaisuuteen. Kunnan vetovoima on jatkuvasti kehitettävä, muttei luonnon kustannuksella.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Visioni on, että Kirkkonummella asuu tyytyväisiä kuntalaisia. Nämä vaikuttavat aktiivisesti tulevaisuutensa ja rakentavat yhdessä monipuolisen kunnan, jossa sekä nuoret että vanhemmat henkilöt voivat tuntea olevansa turvassa, haluavansa asua ja ikääntyä. Ketään ei saa unohtaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Visioni on, että Kirkkonummi on kaksikielinen, luonnonystävällinen kunta pääkaupungin lähellä. Tässä yhdistyy aktiivinen pikkukaupunkielämä luonnonläheiseen asumiseen. Eri ikäisille pitää löytyä monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja merkittävä kulttuuritarjonta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›