Laura Jahn

683

"Helsinkiläisten puolesta!"

Koulutus on kaiken hyvinvoinnin perusta. Helsingin on pystyttävä tarjoamaan laadukasta koulutusta kaikille varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin riippumatta siitä, missä päin kaupunkia asuu.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Siksi meidän tulisi antaa heille ääni ja taata heille turvallinen kasvuympäristö, jossa ei ole tilaa syrjimiselle ja kiusaamiselle.

Minun Helsinkini on sellainen, jossa kaikilla on hyvä olla ja kaikki voivat saada äänensä kuuluviin.

Nimi: Laura Jahn
Syntymävuosi: 1977
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Ullanlinna
Titteli: Yhteiskuntatieteiden maisteri
Sähköposti: laura.maria.jahn@outlook.com

Vaaliteemat

Varhaiskasvatus

On Helsingin kaupungin vastuulla korjata ongelmat varhaiskasvatuksessa. Laadukas varhaiskasvatus kuuluu lasten perusoikeuksiin ja päiväkotipaikan tulisi löytyä läheltä perheen kotia. Tilanne varhaiskasvatuksessa on viime vuosien aikana parantunut, mutta paljon on vielä tekemistä. Yksi isoista ongelmista on pula pätevistä työntekijöistä. Siksi täytyisikin keskittyä siihen, että työntekijöillä on turvallinen työympäristö, jossa he voivat hyvin niin, että myös lapset voivat tuntea itsensä turvallisiksi. Lisäksi ammatista olisi tehtävä houkutteleva, että saisimme lisää halukkaita työskentelemään varhaiskasvatuksessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Asuminen Helsingissä on aivan liian kallista. On totta, että tarvitsemme paljon uusia pieniä asuntoja, mutta tarvitsemme myös asuntoja lapsiperheille, etenkin Eteläisessä Helsingissä. Kaikilla on oikeus omistaa asunto, mutta nyt se näyttää olevan liian vaikeaa monelle. Asuntolainaa on hankalaa saada ja vuokrat ovat korkeita. Ratkaisun löytyminen ei tule olemaan helppoa, mutta voisimme aloittaa miettimällä minkälaisen Helsingin me haluamme. Tavallisilla ihmisillä on oikeus asua myös Helsingin keskustassa ja meidän tulisi tehdä siitä mahdollista. Kun suunnittelemme Helsingin keskustaa, tulisi aina muistaa, että Helsingin keskusta on myös koti monelle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Olen allekirjoittanut kuntalaisaloitteen, jonka voi lukea täältä:

https://www.kuntalaisaloite.fi/sv/initiativ/17920

Lue lisää vaaliohjelmasta ›