Lassi Kivinen

694

"Helsinki on olemassa asukkaitaan varten, ei päinvastoin."

Olen 37-vuotias kolmannen polven helsinkiläinen. Olen Liberaalipuolueen jäsen, mutta kunnallisvaaleissa löydät minut RKP:n ehdokaslistalta muiden helsinkiläisten liberaalien tavoin.

Lähdin politiikkaan, koska haluan muutosta nykyiseen, täysivaltaisia kansalaisia lähinnä hallintoalamaisina kohtelevaan johtamistyyliin. Haluan Suomen, jossa julkinen valta pyrkii mahdollistamaan ja tukemaan ihmisten omia valintoja, eikä tekemään niitä heidän puolestaan. Suomen, joka eturyhmäpolitikoinnin sijaan keskittyy edistämään kaikkien asukkaidensa oikeutta rakentaa itselleen ja toisilleen hyvää elämää. Valtio, kunnat tai virastot eivät voi tietää, mitä kukin elämältään toivoo. Siksi yksilönvapaudet on nostettava politiikanteon keskiöön.

Sitoutumaton  
Nimi: Lassi Kivinen
Syntymävuosi: 1983
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Konala
Titteli: Myyntipäällikkö
Sähköposti: lassi.kivinen@liberaalipuolue.fi

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Kaupunkisuunnittelussa ja kaavoituksessa tulisi seurata nykyistä enemmän asuntojen markkinahintoja. Korkeat hinnat kertovat korkeasta kysynnästä, mikä puolestaan kertoo nykyisten ja tulevien asukkaiden mieltymyksistä.

Jotta asumisen hinta pysyisi kurissa, Helsinkiin tulee rakentaa paljon uusia asuntoja hyvien liikenneyhteyksien äärelle. Tiivis rakentaminen mahdollistaa myös arvokkaiden lähivirkistysalueiden säästämisen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Kaupungin palveluista täytyy tehdä nykyistä asukaslähtöisempiä. Tämä onnistuu palvelusetelimallilla, jolloin kaupunkilaiset voivat itse valita heitä parhaiten palvelevan tuottajan sen sijaan, että byrokraatti osoittaa heille sen ainoan vaihtoehdon.

Hyvä esimerkki soveltamisalasta on päivähoito. Jokainen Helsingissä asuva lapsiperhe tietää, kuinka hankalaa on saada jälkikasvulle paikka lähipäiväkodista. Palvelusetelit toisivat tähän kauan kaivattua joustoa. Myös terveydenhuollon jonoja voidaan purkaa palvelusetelimallilla.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Helsingin tulee etsiä mahdollisuuksia alentaa kunnallisveroa. On oikein, että jokainen saa nauttia oman työnsä hedelmistä. Julkinen valta saa ottaa veroina vain sen, mikä on välttämättä tarpeen, eikä senttiäkään enempää.

Helsingin tulee keskittyä ydintehtäviinsä, kuten laadukkaan koulutuksen ja vanhustenhoidon tuottamiseen. Kaupungin EI sen sijaan tule esimerkiksi pyörittää sinfoniaorkesteria tai rakentaa alle markkinahintaisia asuntoja hyväosaisille HITAS-himmeleillä. Ylipäätään turhat rönsyt tulee karsia, ja julkisen sektorin laajentuminen kaikille elämänalueille estää.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›