Lasse Bergroth

218

"Saloa pitäisi kehittää viihtyisäksi asuinkaupungiksi."

Olen 55-vuotias, syntynyt Turussa, ja olen asunut Salon seudulla vuodesta 1990: ensiksi Perniössä ja sittemmin vuodesta 1997 lähtien keskustan tuntumassa. Siviilisäädyltäni olen eronnut, ja minulla on kaksi aikuista tytärtä. RKP:n jäsenenä olen ollut vuodesta 2004.

Päätoimeltani olen tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opettaja Turun yliopistossa. Sen lisäksi toimin päätyöni ohessa kääntäjänä sekä taksiyrittäjänä yksityisen toiminimeni kautta.

Olen suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon tietojenkäsittelytieteessä Turun yliopistossa sekä filosofian maisterin tutkinnon liettuan kielessä Helsingin yliopistossa.

Olen toiminut Donelaitis – Turun seudun Liettuan ystävät ry:n puheenjohtajana vuodesta 2005. Ystävyysseuratoiminnan ohella muut tärkeimmät harrastukseni ovat vieraat kielet, bridge ja matkailu.

Nimi: Lasse Bergroth
Syntymävuosi: 1965
Kunta: Salo
Kotipaikka: Salo, Anjalan kaupunginosa
Titteli: FT, FM, yliopisto-opettaja, yrittäjä
Sähköposti: bergroth@utu.fi

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Salon keskustan kaupunkikuva on verrattain vaatimaton ja mitäänsanomaton. Mielestäni tämä merkittävä tekijä, joka jarruttaa mahdollisten paikkakunnalle muuttoa harkitsevien sijoittumista tänne. Panostaminen kaupunkikuvan kohentamiseen maksaisi itsensä taatusti takaisin pitkällä aikavälillä. Ero kaupunkikuvan viihtyisyydessä vaikkapa Turkuun ja Helsinkiin verrattuna on ilmeinen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Jotta Salo voisi kehittyä suotuisaan suuntaan, tänne tarvitaan uusia työpaikkoja ja lisää työikäisiä paikkakunnalle muuttajia. Ainoa tapa pitää kaupunki elinvoimaisena on saada sinne uusia veronmaksajia. Yksi Salon parhaista valteista on runsas tarjonta kohtuuhintaisista asunnoista. Helpottamalla uusien yritysten asettautumista Salon seudulle voimme ylläpitää hyvää palvelutasoa kaupungissa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Julkinen liikenne

Vuonna 2009 yhdistyi kymmenen kuntaa yhdeksi kaupungiksi Salon seudulla. Edellytyksenä sille, että entiset kehyskunnat voisivat säilyttää elinvoimaisuutensa hyvinvoivina kaupunginosina, pitää järjestää toimiva joukkoliikenne suurimpiin taajamiin, jotta kaupungin keskustaan olisi mahdollista päästä kohtuuhintaan myös ilman omaa autoa. Samoin kouluja, lukioita ja terveysasemia ei pidä lakkauttaa Salon keskustan ulkopuolelta, sillä tämä heikentää oleellisesti keskustan ulkopuolisten taajamien houkuttelevuutta asuinalueina. Ei ole mielekästä keskittää kaikkia palveluita pelkästään yhteen paikkaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›