Kent Jensen von Schulmann

71

"Käyttäydy niin kuin toivoisit sinua kohtaan käyttäydyttyvän"

Olen 42 vuotias suomenruotsalainen Luomalainen. Koulutukseltani olen puuartesaani sekä rakennusmestari. Olen kiinnostunut, hieman ammattini aiheeseen liittyenkin, arkkitehtuurista ja taidehistoriasta. Erikoisosaamiseni on vanhojen rakennusten korjausrakentamisessa. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta.

Pidän itseäni iloisena ja positiivisena henkilönä joka tulee käytännössä kaikkien kanssa toimeen.

Olen ehdolla ensimmäistä kertaa kunnallisvaaleissa. Politiikan kenttä ei ole tuttu, enkä osaa sitä vielä täysin lukea, mutta jos annatte minulle mahdollisuuden, lupaan varmasti tehdä parhaani.

Nimi: Kent Jensen von Schulmann
Syntymävuosi: 1979
Kunta: Kirkkonummi
Kotipaikka: Luoma
Titteli: Rakennusmestari, Työnjohtaja
Sähköposti: kent.schulmann@gmail.com
Puhelinnumero: 0407200778

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Teen työtä yrittäjyyden, työpaikkojen sekä viihtyisän asumisen puolesta. Näen asian näin, että koska asumme lähellä pääkaupunkia hyvillä liikenneyhteyksillä, kannattaa Kirkkonummelle muuttaa ja perustaa/ siirtää yrityksensä. Näen myös, että jotta saisimme houkuteltua lisää muuttajia kuntaan, niin asukkaita kuin yrittäjiä, tulisi meidän tehostaa kaavojen läpivienti aikaa. Tämä tulisi tehdä myös luontoarvoja kunnioittaen. Kirkkonummella on hyvin tilaa kasvaa ja asua, erityisesti niille jotka hakeutuvat lähemmäksi luontoa mutta jotka odottavat myös palveluiden löytyvät helposti ja läheltä.

Kirkkonummella on ainutlaatuinen ja monimuotoinen luonto ja meidän tulee kaavoituksessa huomioida tämä. Asutussa ympäristössä on oltava riittävästi tilaa eri liikuntamuodoille ja harrastuksille, lähellä luontoa.

Talouden suhteen meillä kunnassa tulee olemaan melko haasteellinen tulevaisuus edessä. Paljon enempää emme pysty enää leikkaamaan palveluista. Veroja voi aina nostaa, mutta sillä ei ole kauaskantoisia seurauksia. Se on vaan hetkellinen ensiapu. Mutta jos onnistuisimme rakentamaan ja kehittämään Kirkkonummesta entistäkin viihtyisämmän, missä kaikki viihtyvät, iästään tai eri taustastaan huolimatta, houkuttaa se lisää kuntaan muuttajia. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös lisää verotuloja. Meidän on pakko kasvaa, jotta em. epätasapaino saadaan balanssiin. Tämä ei tule tapahtumaan nopealla aikataululla. Ei vuodessa tai parissa, mutta meillä on hyvä perusta siihen johon nojautua.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kestävä rakentaminen

Teen töitä sen eteen, että Kirkkonummella rakennettaisiin tulevaisuudessa järkevästi, ekologisesti ja tehokkaasti. Laadukkaasti suunniteltu ja tuotettu rakennus säästää pitkällä tähtäimellä rahaa, paitsi tuotannossa, mutta myös läpi koko rakennuksen elinkaaren. Jos vielä tekisimme tämän ekologisesti kestävillä ratkaisuille, säästyisi rakennuksen elinkaaren loppupäässä entisestään rahaa. Töllöin voisimme kutsua sitä kestäväksi ja järkevästi rakennetuksi. Meidän tulee tehdä järkeviä päätöksi hankkeiden suhteen ja viedä ne maaliin ammattitaidolla. Jos onnistuisimme tässä, kutsuisin minä sitä projektin tehokkaaksi läpivienniksi. Mielestäni tämä tulisi tehdä rehellisesti ja avoimin kirjoin. Tässä on haastetta, mutta tässä on myös minun ammatillinen ydinosaaminen, projektien tehokas läpivienti.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Lapset, koti ja koulu ovat asioita, jotka ovat minulle tärkeitä asioita. Miten saada nämä toimimaan keskenään jouheasti ja vielä luoden turvallisen arjen. Työni puolesta olen hyvin perehtynyt homekouluihin. Minun toiveeni ja tavoitteeni on se, että Kirkkonummella ei tulevaisuudessa enää tarvitse keskustella sisäilmaongelmista. Tähän on olemassa suht helpot mekanismit ongelmien torjumiseksi. Mutta ne mekanismit on vaan osattava tunnistaa.

Minun arvomaailmaani ei mahdu koulukiusaamista, rasismia tai väkivaltaa missään muodossa. Kouluun lähtö ja siellä koko päivän mielekäs ja hauska päivä opintojen parissa on oltava itsestään selvyys niin oppilaille kuin koulun henkilöstölle. Koulukiusaaminen vaikuttaa suoraan lapsen itseluottamukseen ja pahimmillaan sen heijastukset kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Ääri tapauksissa se voi johtaa kohtalokkaisiinkin seuraamuksiin. Koulussa on oltava riittävästi pätevöitynyttä henkilöstöä, jotka osaavat puuttua asioihin oikealla hetkellä ja oikealla tavalla. On hyvin tärkeää, että yhteys koulun ja kodin välillä toimii hyvin. Tämän hyvän yhteyden takia, koti & koulu, asioihin ymmärretään puuttua ja hoitaa kiperiäkin asioita ennaltaehkäisevästi, yhdessä.

Olen Luoman Koti ja Koulu yhdistyksen hallituksessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›