Kasper Kannosto

688

"Sijoita hyvinvointiin, se maksaa itsensä takaisin. "

Innokas helsinkiläinen, joka näki mahdollisuuden vaikuttaa pääkaupungin politiikkaan. Syntynyt ja kasvanut Helsingissä, kandidaatin tutkinto Åbo Akademista. Varapuheenjohtajana RKP-nuorten kansainvälisessä työryhmässä sekä harjoittelijana Liberal Internationalilla, joka on kansainvälinen kattojärjestö liberaaleille puolueille.

Vartuin Ruoholahdessa, jossa pelasin jalkapalloa ja mietin, miksi naapurilla on natsilippu ikkunassa. Jalkapallon pelaaminen monikulttuurisessa ryhmässä ei opettanut ainoastaan eri kulttuureista, vaan myös sen, että haluan tehdä politiikkaa muidenkin puolesta enkä vaan itseni. Jokainen veronmaksaja ansaitsee tulla huomioiduksi.

Haluan nähdä Helsingin, jonne jokainen on tervetullut ja missä jokaisella on mahdollisuus urheiluun. Haluan nähdä Helsingin, joka jatkaa panostamista fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin rakentamalla - kulttuuritiloja, urheiluinfrastruktuuria ja laskemalla kynnystä hakea apua.

Nimi: Kasper Kannosto
Syntymävuosi: 1997
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Harjoittelija, opiskelija
Sähköposti: kasperkannosto@gmail.com
Puhelinnumero: +358443552276
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Finlandiatalo remontoidaan jälleen samalla, kun jonot mielenterveyshoitoon kasvavat. Meillä on nuoria, jotka voivat huonosti jo ennen pandemiaa samalla kun rajoituksia pidennetään ja lomautuksia jatketaan. Onko aika kyseenalaistaa remonttikustannukset ja sijoittaa paremmin?

Mielenterveyshäiriöt ovat normaaleja nuorilla. Tutkimusten mukaan n. 20-25 prosenttia nuorista kärsivät mielenterveyshäiriöstä, yleisin terveysongelma oppilailla ja nuorilla aikuisilla. En halua, että yksikään ihminen joutuu kärsimään yksin ahdistuksen tai masennuksen kanssa, en varsinkaan pandemian aikana - Helsinki pystyy parempaan.

Meidän on pakko lisätä mielenterveyshoidon rahoitusta, se tukee nuoria ja antaa toivoa tulevaisuudesta. Kun ahdistus luo uhkaavan ilmapiirin, tarvitaan kannustava ympäristö. Emme voi jättää ketään yksin, apua on saatavilla, mutta sitä tarvitaan nyt enemmän, kuin koskaan ja se vaatii töitä. Sijoitus terveydenhuoltoon on sijoitus hyvinvointiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Helsingillä on potentiaalia kasvaa urheilupääkaupungiksi. Meillä on suuria joukkueita monessa lajissa, jotka houkuttelevat ihmisiä katsomoon katsomaan kotimaista ja kansainvälistä urheilua. Urheilua on hauskaa katsoa, mutta ruohonjuuritason joukkueita on pakko tukea - mistä ne ammattilaiset muuten tulisivat?

Urheileminen maksaa aina. Uudet kengät ja pallot, joukkueasu, leirit, matkat, turnaukset - vanhemmat maksavat kaiken. Jokainen joukkue ei voi tarjota halpoja urheilumahdollisuuksia eikä jokaisella perheellä ole varaa tukea lapsen urheilunälkää.

Helsingillä on monta urheilukenttää, mutta kaikkia ei lämmitetä tai jäädytetä. Tilanne on varsin surullinen, sillä kaikki urheilumahdollisuudet on pakko hyödyntää, varsinkin rajoitusten aikana.

Voimme edistää lasten liikuntaa tukemalla urheilujoukkueita ja rakentamalla urheiluinfrastruktuuria joukkueiden ympärille. Voimme olla taitavampia ja ahkerampia kaupungin urheilumahdollisuuksien kanssa - pystymme parempaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Kaupunki jäi ilman Nosturia, Virgin Oilia ja The Circusta - Helsingissä meillä on lukuisia festareita, keikkoja, museoita ja taidenäyttelyitä, mutta tilat katoavat nopeaan tahtiin. Aktiivisena kulttuurinkuluttajana olen tietoinen keikkapaikoista ja missä ennen oli mahdollista nauttia musiikista. Nosturi oli kulttuurin hotspot, mutta pakotettiin pakenemaan tiloistaan Helsingin rakennusstrategian takia. Uudet tilat luvattiin, mutta lupaus upposi suoraan Itämereen.

Nosturi, Virgin Oil ja The Circuksella esiintyi eri genren artisteja mutta kun toiminnat lopetettiin, katosi myös 3250 asiakaspaikkaa ja veronmaksajaa. Kulttuurille on suuri kysyntä, nyt on Helsingin tehtävä keksiä ratkaisut, Mutta mitä Helsinki voi tehdä?

Helsinki voi pitää tiiviimpiä vuoropuheluja yksityisyrittäjien kanssa ja rakentaa myös tiloja kulttuurille eikä ainoastaan asumiselle. Kulttuuri edistää hyvinvointia ja nyt on mahdollisuus täyttää Nosturin, Virgin Oilin ja The Circuksen jättämä keikkatyhjiö.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›