Joanna Von Hertzen-Nyberg

15

"Kauniainen voisi toimia mallina monelle kunnalle"

Kun päätin lähteä ehdolle, minulta kysyttiin kolme kysymystä: Miksi lähden ehdolle? Mitkä ovat osaamisalueeni? Millaisten asioiden puolesta haluan työskennellä? Yritän vastata näihin kysymyksiin.

Olen Joanna – syntyperäinen helsinkiläinen. Perheeni, hyvin tavallinen ydinperhe; äiti, isä ja lapset 4 ja 6 v, muutti Kauniaisiin kohta kolme vuotta sitten. ”Stadissa” haikailimme oman pihan perään, ja unelmoitiin vapaudesta olla enemmän ulkona ilman että lapsille piti pukea päälle kymmenen vaatekertaa. Halusimme toisin sanoen enemmän arjen luksusta ja samalla halusimme yksinkertaistaa elämäämme. Muutaman vuoden etsinnän jälkeen, kun olimme jo tutustuneet moniin lähialueisiin, päätin tehdä yksinkertaisen plus ja miinus -listan meille tärkeimmistä asioista ja miltä alueilta ne löytyisivät. Kauniainen täytti kaikki kriteerit (palvelut, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, hyvät koulut, toimiva infrastruktuuri, kulttuurielämä), ja meille selvisi pian, että tänne halusimme muuttaa. Nyt kun olemme asuneet kohta kolme vuotta Granissa ja esikoisemme aloittaa koulun, tuntuu tärkeältä panostaa siihen, että Kauniainen olisi myös tulevaisuudessa uniikki ja vetovoimainen kaupunki lapsiperheille. Perheemme viihtyy erinomaisesti, ja jotta voisin vaikuttaa siihen, että Kauniainen olisi myös jatkossa mallikaupunki, niin lähden täällä ehdolle kuntavaaleihin.

Osaamisalueeni

Olen ekonomi taustaltani, ja olen työskennellyt 12 vuotta lääketeollisuudessa eri tehtävien parissa ja eri terapia-alueilla. Tämän kokemuksen myötä olen hyvin perillä siitä, miten terveydenhuolto toimii käytännössä ja teoriassa. Olen myös työskennellyt isojen kysymysten parissa, kuten lääkkeiden ja rokotteiden hinnoittelussa sekä julkisten hankintojen parissa.

Millaisten asioiden puolesta haluan työskennellä?

Lue lisää vaaliteemoistani

Nimi: Joanna Von Hertzen-Nyberg
Syntymävuosi: 1984
Kunta: Kauniainen
Kotipaikka: Kauniainen
Titteli: Kaupallinen päällikkö
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Turvallisuus yhteiskunnassa: rakenteelliset päätökset ohjaavat yhteiskuntaamme oikeaan suuntaan

Terveydenhuollon osalta Kauniainen voisi esimerkiksi panostaa riskiryhmien rokottamisen nopeuttamiseen käyttämällä väliaikaisia ratkaisuja. Tällä tavoin suojaisimme riskiryhmiä, mutta myös koululaisia ja nuoria, joiden pitäisi saada palata normaaliin arkeen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Nuorten hyvinvointi

Panostus tuleviin sukupolviin: lapsilla ja nuorilla pitää olla mahdollisimman hyvät lähtökohdat Kauniaisissa

Olemme vuoden eläneet pandemian kanssa, ja vuosi on erittäin pitkä aika nuoren ihmisen elämässä. Ymmärrämme varmasti kaikki, että pandemian syvälliset seuraukset ulottuvat pidemmälle kuin pelkästään riskiin altistua itse sairauteen. Pandemian aiheuttamat mielenterveyden ongelmat ja sosiaaliset ongelmat on ratkaistava ennen kuin jo ilmaantuneet ongelmat ovat saaneet jalansijaa ja vaikuttavat kaikkien meidän tulevaisuuteen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Yrittäjien tukeminen ja yrittäminen Kauniaisissa:

Meillä on monta hienoa yritystä, perhevetoisia tai yrityksiä jotka nähdään sellaisina. Meidän on pyrittävä laajentamaan yrityskannan kokoonpanoa, mutta samalla pitäisi suojella sitä mitä meillä jo on. Meillä on toimiva keskusta, voisiko kaupunki kenties tehdä siitä entistäkin toimivamman, satsata infrastruktuuriin, taloudelliseen tukeen ja vastaaviin toimenpiteisiin? Voimme tällöin luoda positiivisen spiraalin. Me granilaiset tuemme kaikki varmasti ”omia” yrityksiämme. Ostovoimaahan meillä jo on, kaupungin on vain varmistettava, että käännämme jokaisen kiven sen varmistamiseksi, että yritykset haluavat olla yhtä paljon osa Grania kuin me jotka asumme täällä. Esimerkkinä: meidänhän ei tarvitse menettää granilaisten suosikkikahvilaa vain siksi, että kahvilalle ei löydy uutta toimitilaa. Eihän meidän pitäisi olla pakko matkustaa Espooseen tai Helsinkiin, kun kaikki löytyy jo täältä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›