Ida-Maria Sola

74

"Turun tulee huolehtia asukkaistaan, iästä huolimatta. On aika antaa terveydenhuollolle paremmat resurssit sekä työrauha. "

Olen 26-vuotias psykologi, jota kiinnostaa yhteiskunta. Åbo Akademissa opiskelin psykologian lisäksi kirjallisuustietietä sekä valtio-oppia. Ison osan työurastani olen tehnyt julkisella sektorilla; koulumaailmassa, hyvinvointitoimialan hallinnossa ja nyt psykologina Turun Kaupungilla. Aiemmin olen myös työskennellyt uutistoimittajana Yleisradiossa.

Vapaa-ajallani juoksen pitkiä lenkkejä, tanssin, kirjoitan, luen ja vietän aikaa ystävien kanssa. Minulla on vankka tausta opiskelijapolitiikassa ja 2019 olin Åbo Akademin Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja.

Nimi: Ida-Maria Sola
Syntymävuosi: 1994
Kunta: Turku
Kotipaikka: Turku
Titteli: Psykologi, PsM
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Turkulaisilla on oikeus voida hyvin ja saada laadukasta hoitoa oikeaan aikaan. Juuri nyt hyvinvointitoimiala on erittäin suuren paineen alla. Kaupungin asukkaat jonottavat hoitoon pitkään ja henkilökunta on ylikuormittunut. Sosiaali- ja terveyspalvelut tarvitsevat työrauhaa; parempia tiloja, lisää henkilökuntaa sekä joustavampaa yhteistyötä erikoissairaanhoidon kanssa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Turku on tulevaisuudessa pyöräily-ystävällinen kaupunki. Turussa pitää olla helppoa liikkua ja pitää itsestään huolta. Liikuntapaikat, luontopolut sekä uimapaikat ovat lähellä ja hyvin hoidettuja. Liikunta ennaltaehkäisee sekä fyysisiä että psyykkisiä ongelmia, ja hyvinvoivat asukkaat jaksavat paremmin pitää itsestään huolta. Jos turkulaiset liikkuvat ja urheilevat terveydenhuollon lasku on myös pienempi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Terveyspalveluihin panostaminen ei sulje pois vastuullisesti hoidettua taloutta. Talouskuri on sitä, että kaupungin asukkaat saavat hyvää hoitoa oikeaan aikaan. Hyvinvoiva ihminen jaksaa myös käydä töissä ja maksaa veroja. Kaupungin tulee myös tehdä työtä sen eteen, että opiskelijat haluvavat ja pystyvät jäämään Turkuun töihin. Juuri nyt moni nuori aikuinen muuttaa Pääkaupunkiseudulle työn perässä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›