Hanna Holmberg-Soto

593

"Lapsiystävällinen kunta tekee turvallisia ja kestäviä valintoja kaikille"

Työskentelen johtavana sosiaalityöntekijänä Vantaalla ja olen valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistolta. Olen työskennellyt lastensuojelussa 15 vuotta ja käytännössä nähnyt seuraukset ja kustannukset, kun lapsen oikeus turvaan ja suojeluun puuttuvat. Kaikilla lapsilla tulee olla oikeudenmukainen mahdollisuus elämässä ja tuki perheille täytyy järjestyä helposti ja oikea-aikaisesti.
Olen kahden ihanan alakouluikäisen lapsen äiti ja perheeseen kuuluu myös koiria ja paljon jalkapalloa. Perhepiirissä kommunikoimme viidellä kielellä, joten tiedän kielten rikkaudesta mutta samalla tärkeydestä saada asioida ja tulla ymmärretyksi omalla kotikielellään.
Koronakriisin ja ilmastomuutoksen takia tarvitsemme pitkäjänteistä, luontoystävällistä ja kestävää päätöksentekoa hyvinvoinnin lisäämiseksi yhteiskunnassa ja lasten arjessa sekä tulevaisuudessa. Digitaalisia ratkaisuja tulee kehittää ja hyödyntää, mutta samalla sosiaalinen media ei saa olla uusi alusta kiusaamiselle ja väkivallalle.

Nimi: Hanna Holmberg-Soto
Syntymävuosi: 1981
Kunta: Vantaa
Kotipaikka: Vantaa
Titteli: Johtava sosiaalityöntekijä, VTM
Sähköposti: holmbergsoto@gmail.com

Vaaliteemat

Maailman lapsiystävällisin maa

Kun päätöksenteko perustuu lapsen etuun, ovat lopputulokset asiassa kuin asiassa hyvin suunniteltuja ja pitkäaikaisia. Tavoitteeni on, että lapsemme saavat kasvaa turvallisessa lähiympäristössä, jossa me aikuiset kannamme vastuuta yhdessä. Lapsiperheille täytyy turvata oikea-aikaista tukea sisältäen laadukasta neuvolatoimintaa, varhaiskasvatusta ja koulutusta. Päiväkodeissa ja kouluissa tulee olla riittävästi turvallisia aikuisia kaikille lapsille. Henkilökunnan lisäksi mahtuisi vielä lisää vapaaehtoisia aikuisia, kuten isovanhempia. Yhdenkään lapsen ei tulisi kokea itsensä ulkopuoliseksi, yksinäiseksi tai joutua pelkäämään kiusaamista tai väkivaltaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Suomessa suurin osa aikuisista ovat paikallaan suurimman osan valveilla olosta ja kaksi kolmasosaa lapsista ja nuorista eivät liiku tarpeeksi. Fyysinen liikkumattomuus johtaa massiivisiin kustannuksiin ja kansanterveysongelmiin. Samalla tiedämme, että liikunta ja harrastustoiminta ehkäisevät sosiaalisia ongelmia ja edistävät osallisuutta ja hyvinvointia. Haluan tehdä töitä sen eteen, että kaikilla lapsilla on yhdenvertaiset harrastusmahdollisuudet, huolimatta perheen taloudellisesta tilanteesta. Tarvitsemme riittävästi maksuttomia, paikallisia ja inspiroivia liikuntamahdollisuuksia, myös ulkona. Urheiluseuroilla on liikuntaharrastusten järjestämisessä keskeinen asema ja seurat tarvitsevat tukea, jotta he pystyvät tarjoamaan laadukasta mutta kohtuuhintaista toimintaa kaikille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Sosiaali- ja terveydenhuolto tulee kehittää, parantaa ja olla helposti kaikkien saatavilla, riippumatta sote-uudistuksesta. Asukkaille on turvattava heidän tarvitsemansa hoito ja huolenpito nyt, tulevan ylimenoajan ja myöhemmin uudella hyvinvointialueella. Tavoitteeni on, että meillä tulevaisuudessa on innovatiivisia ratkaisuja ja palvelumuotoja, jotka tehokkaasti huomioivat asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›