Anna-Maja Henriksson

105

"Sydämeni lyö Pietarsaaren puolesta Hyvät arvot tarvitsevat puolustajansa!"

Olen kahden ihanan tytären äiti. Syntynyt ja kasvanut Pietarsaaressa. Naimisissa Jannen kanssa. Kotona puhutaan sekä ruotsia että suomea.
Kaupunginvaltuutettu sitten vuoden 1997.
Maamme oikeusministeri. Kansanedustaja vuodesta 2007 lähtien. Ennen sitä toimin pankkilakimeiehenä Pietarsaaren Seudun Osuuspankissa.

Sydämeni lyö Pietarsaaren puolesta

Haluan jatkaa työtä kotikaupunkini kehittämiseksi yhdessä sinun kanssasi. Sillä me olemme Pietarsaari – sinä ja minä, me yhdessä.

Aina kun palaan Helsingissä vietetyn työviikon jälkeen kotiin, minut valtaa kiitollisuus. Kiitollisuus aikaisempia sukupolvia kohtaan, jotka ovat rakentaneet kaupunkimme, tehneet siitä kauniin ja viihtyisän. Kiitollisuus luonnon, meren ja palveluiden läheisyydestä. Kiitollisuus siitä, että olen myös itse saanut olla usean vuoden ajan mukana tekemässä Pietarsaaren kannalta tärkeitä päätöksiä.

Nimi: Anna-Maja Henriksson
Syntymävuosi: 1964
Kunta: Pietarsaari
Kotipaikka: Pietarsaari
Titteli: Oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja
Sähköposti: anna-maja.henriksson@eduskunta.fi
www: https://anna-maja.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Paras koulu

Lapset ja nuoret ovat Suomen tulevaisuus. Koulu on kruununjalokivemme. Myös huomisen päivän Suomea rakennetaan sivistyksellä ja koulutuksella. Sen takia meidän on myös Pietarsaaressa panostettava hyvään kouluun ja varhaiskasvatukseen.

Oppilailla on oltava mahdollisuus vapaaehtoiseen iltapäiväkerhoon tai muuhun kerhotoimintaan koulussa.

Viimeisen 4-vuotiskauden aikana Pietarsaaren RKP on työskennellyt aktiivisesti uuden kielikylpykoulun ja Alma-päiväkodin toteuttamiseksi. Olemme aktiivisesti myötävaikuttaneet keskustan skeittirampin rakentamiseen ja Vanhan sataman alueen jatkokehitykseen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Meidän on panostettava lapsiimme ja nuoriin. Ikäihmisistä on pidettävä huolta.

Vanhan sataman alueesta tulee tehdä viihtyisä keidas kaiken ikäisille. Näen edessäni mukavan rantakadun, jossa on kahviloita ja ravintoloita, jossa on Vegan ja Jakobstads Wapenin ympärille rakennettuja aktiviteetteja. Snellmanin aloitteen mukaisesta aktiviteettipuistosta voi tulla todellinen helmi. Pietarsaarelaisten on myös voitava harjoittaa Padelin ja frisbeegolfin kaltaisia uusia urheilulajeja.

Pietarsaaren tulee olla kaupunki, joka tarjoaa viihtyisiä asuinalueita lähellä kouluja ja päivähoitoa.

Koronavuoden aikana olen ulkoillut enemmän kuin koskaan aiemmin. Storsand-Fäboda-alueen fantastista luontoa tulee kehittää kotiseutuvaeltelua varten.

Hoidon on oltava lähellä ja Malmin tarjoamaa palvelua on kehitettävä edelleen. Tässä on paremmin myös onnistuttava takaamaan palvelut suomenkielellä!

Meidän on myös paremmin ennaltaehkäistävä huumeongelmia ja syrjäytyneisyyttä. Kaduilla ja toreilla on oltava turvallista liikkua.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Maamme ja kaupunkimme tarvitsee ahkeria yrittäjiä ja vahvan elinkeinoelämän. Yritykset luovat työpaikkoja, ja sitä kautta myös hyvinvointia.
Nyt Pietarsaaren tulee kasvaa. Tarvitsemme lisää asukkaita samalla, kun meidän on pidettävä kiinni täällä jo asuvista asukkaistamme. Tulevalla kaudella haluan, että Pietarsaari panostaa uusien työpaikkojen luomisen edellytyksiin, ja houkuttelee ihmisiä läheltä ja kaukaa kaupunkiimme. Se on myös paras takuu kestävälle taloudelle ja hyvälle kaupunkilaisten palvelutasolle tulevaisuudessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›