Heidi Matinlassi

"Pietarsaaressa on paljon potentiaalia, ja tahdon osaltani olla tekemässä kaupungistamme entistä paremman paikan asukkaillemme. Hyvinvoivat yritykset ja asukkaat ovat lähtökohtana sille, että voimme houkutella tänne myös uusia tulijoita. Yhdessä."

Olen muuttanut ensimmäisen kerran Pietarsaareen jo 1996 ja toisen kerran paluumuuttajana v.2015 yli 10v. ulkomailla vietetyn ajan jälkeen. Tässä kaupungissa, jossa isoäitini varttui, minua on aina kiehtonut merenläheinen ilmapiiri, arkkitehtuuri sekä yrittäjyys.
Jalkapalloa olen pelannut ammatikseni Norjassa ja Ruotsissa ja saanut kunnian edustaa Suomea yhteensä 19 maaottelussa. Ilman jalkapalloa en olisi koskaan saanut kerättyä kokemuksia ja elämän periaatteita, joista yhteistyö on suurin ohjenuora. Nimittäin yhteistyöllä ne maalitkin otteluissa tehdään, yksin ei kukaan voi voittaa otteluita. Ja yhdessä voimme myös rakentaa houkuttelevan kaupungin, jossa on hyvinvoivia yrityksiä ja asukkaita.
Toimin tällä hetkellä Concordialla projektipäällikkönä ja olen sen sekä aiempien virkojeni avulla saanut hyvän käsityksen yrityselämästämme ja kuinka tärkeää yritysten menestyminen on hyvinvoinnillemme. Yrittäjyys luo kaupungille työllisyyttä, työpaikkoja ja verotuloja, jotka luovat mahdollisuuksia hyvinvoinnille, paremmille kouluille, tarhoille ja vanhustenhoidolle jne. Koulutuksen kautta tuemme myös yrityksiämme uusiin innovaatioihin.
Hyvinvoivan asukkaan tulee saada mahdollisuus nauttia virkistysalueistamme ja aktiviteeteistamme. Liikunta- ja urheilupaikat tulee priorisoida sekä olla käytettävissä sekä houkutella asukkaitamme osallistumaan näihin muodostuviin yhteisöihin.
Minulla on avopuolisoni kanssa 3 yhteistä lasta ja asumme Kirkkorannalla. Meille on tärkeää, että kaupungissamme on hyvät ja monipuoliset vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet sekä perhe ja ystävät. Olemme löytäneet hyvän paikan asua ja lastemme juurtua. Meillä on lyhyt matka metsään, tarhaan, kouluun ja ruokakauppaan ja keskustaankin on helppo pyöräillä.

Nimi: Heidi Matinlassi
Syntymävuosi: 1978
Kunta: Pietarsaari
Kotipaikka: Pietarsaari
Titteli: Projektipäällikkö
Sähköposti: heidimatinlassi@hotmail.com
Puhelinnumero: 0440896102

Vaaliteemat