Heidi Matinlassi

117

"Pietarsaaressa on paljon potentiaalia, ja tahdon osaltani olla tekemässä kaupungistamme entistä paremman paikan asukkaillemme. Hyvinvoivat yritykset ja asukkaat ovat lähtökohtana sille, että voimme houkutella tänne myös uusia tulijoita. Yhdessä."

Olen muuttanut ensimmäisen kerran Pietarsaareen jo 1996 ja toisen kerran paluumuuttajana v.2015 yli 10v. ulkomailla vietetyn ajan jälkeen. Tässä kaupungissa, jossa isoäitini varttui, minua on aina kiehtonut merenläheinen ilmapiiri, arkkitehtuuri sekä yrittäjyys.
Jalkapalloa olen pelannut ammatikseni Norjassa ja Ruotsissa ja saanut kunnian edustaa Suomea yhteensä 19 maaottelussa. Ilman jalkapalloa en olisi koskaan saanut kerättyä kokemuksia ja elämän periaatteita, joista yhteistyö on suurin ohjenuora. Olen tänä päivänä aktiviinen seura- ja vapaaehtoistyöntekijä.
Toimin Concordialla projektipäällikkönä ja olen sen sekä aiempien virkojeni avulla saanut hyvän ymmärryksen siitä, kuinka tärkeää yritysten menestyminen on hyvinvoinnillemme. Yrittäjyys luo kaupungille työllisyyttä, työpaikkoja ja verotuloja, jotka luovat mahdollisuuksia hyvinvoinnille, paremmille kouluille, tarhoille ja vanhustenhoidolle jne. Koulutuksen kautta tuemme myös yrityksiämme uusiin innovaatioihin.
Minulla on avopuolisoni kanssa 3 yhteistä lasta ja asumme Kirkkorannalla. Meille on tärkeää, että kaupungissamme on hyvät ja monipuoliset vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet sekä perhe ja ystävät. Olemme löytäneet hyvän paikan asua ja lastemme juurtua. Meillä on lyhyt matka metsään, tarhaan, kouluun ja ruokakauppaan ja keskustaan - kaikkiin pääsee helposti pyöräillen.

Nimi: Heidi Matinlassi
Syntymävuosi: 1978
Kunta: Pietarsaari
Kotipaikka: Pietarsaari
Titteli: Projektipäällikkö
Sähköposti: heidimatinlassi@hotmail.com
Puhelinnumero: 0440896102

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Hyvinvointimme on perustana kaikelle ja palvelut tärkeitä kaiken ikäisille. Myös kulttuuri ja urheilu luovat hyvinvointia ja osallisuutta ja kaupungin tarjonta on jo erittäin monipuolista. Monipuolisten kulttuuri- ja liikuntatoimintojen ja toimivien tarha-, koulu-, sairaanhoito-, mielenterveyshuolto- ja vanhustenhuoltopalveluiden avulla saamme paremmat edellytykset hyvinvoiviin asukkaisiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Kunnan tulee tehdä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa ja luoda edellytyksiä yrityksillemme löytää osaavaa työvoimaa ja etabloitua. Yritykset luovat kaupungillemme työpaikkoja, työllisyyttä ja verotuloja ja kaupunki luo edellytykset työntekijöille löytää asumispaikan, kiinteistön tai tontin. Yhteistyötä tarvitaan myös houkutellessamme kaupunkiin uusia asukkaita.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Liikuntapaikkamme täytyvät olla saavutettavissa ja hyvin hoidettuja, tällä tavoin kannustamme asukkaitamme liikkumaan ja kolmannen sektorin pyörittämään toimintaansa, joka edesauttaa jäsenien hyvinvointia. Liikunnan ja urheilun avulla vähennämme yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. Lasten ja nuorten mielekäs vapaa-aika ja kerhotoiminta, nk. Suomen malli, on tärkeässä roolissa, kun puhumme yksinäisyyden ja ulkopuolistumisen ehkäisystä. Hyvät kokemukset ja yhteisöllisyyden tunne nuoruudessa antavat paremmat lähtökohdat kotikuntaan jäämiselle/takaisin paluulle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›