Carola Hellberg

22

"Viihtyisän, yrittäjäystävällisen ja kaksikielisen Raaseporin puolesta."

Perheeni koostuu aviomiehestä, viidestä aikuisesta lapsesta ja yhtä monesta lastenlapsesta. Asun Karjaalla, jossa minulla on nyt parturikampaamo Inkoon Parturi. Olen ollut yrittäjä vuodesta 1978 Inkoossa, missä minut valittiin vuoden yrittäjäksi 2014. Olen ollut myös tuntiopettajana sekä ruotsinkielisissä että suomenkielisissä ammattioppilaitoksissa, tutkintotoimikunnan jäsen ja kilpaillut kampaamoalalla. Muutaman vuoden ajan olin myös Suomen Hiusyrittäjien hallituksen jäsen.
Haluan työskennellä hyvinvoivassa kunnassa, jossa talous on tasapainossa. Pienyrittäjät ovat lähellä sydäntäni ja haluan myötävaikuttaa työpaikkojen ja uusien yrittäjien lisäämiseen alueellamme. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa tulisi olla monipuoliset palvelut, hyvät koulut ja hyvät koulutusmahdollisuudet. On tärkeää, että ammatillinen koulutus ja työpaikat kohtaavat toisensa. Tuemme paikallista tuotantoa mahdollisuuksien mukaan.
Meidän on turvattava elävä kaksikielisyys Raaseporissa. Haluan lisätä yhteistyötä ruotsinkielisen ja suomenkielisen päivähoidon, koulun ja koulutuksen välillä. Kieli on viestintää ja avaa ovia kumpaankin suuntaan.
Hyvä terveydenhoito tarjoaa turvallisuutta ja sen tulisi olla lähellä. Haluan pitää kiinni omasta sairaalastamme ja mieluiten kehittää sitä sen sijaan, että se suljettaisiin.
Raaseporissa on paljon mahdollisuuksia, upea luonto, kohtuulliset asuntojen hinnat, hyvät yhteydet ja hyvä palvelutaso. Meillä kaikilla on vastuu lähiympäristöstämme. Haluan työskennellä viihtyäksemme täällä ja houkutellaksemme uusia asukkaita.

Nimi: Carola Hellberg
Syntymävuosi: 1957
Kunta: Raasepori
Jäsenenä: