Bianca Aladin

574

"Tämän päivän lapset ovat huomisen aikuiset - joten panostetaan heihin!"

Olen varttunut Espoonlahdessa ja asunut suurimman osan elämästäni Espoossa. Olen ollut töissä monessa eri päiväkodissa ja koulussa Espoossa, koulutukseltani kasvatust. maist., luokanopettaja. Tämän takia lapsiin ja nuoriin panostaminen on minulle erityisen tärkeätä. Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa, joko meren äärellä tai metsässä ja siksi haluan myös vaalia meidän kaunista luontoa. Mielestäni harrastustoiminta kunnassa pitäisi olla pereheille taloudellisesti kestävää. Kaksikielinen sosiaali- ja tereveyspalvelu kunnassamme on minulle tärkeä.

Nimi: Bianca Aladin
Syntymävuosi: 1989
Kunta: Espoo
Kotipaikka: Espoo
Titteli: Luokanopettaja, KM
Sähköposti: aladinbianca@gmail.com

Vaaliteemat

Paras koulu

Lasten ja nuorten pitäisi saada kasvaa turvallisessa kasvuympäristössä ja saada tarvitsemansa tuki. Paras koulu tarvitsee kasvatusalan parhaita ammattilaisia. Mutta jotta opettajat ja rehtorit jaksaisivat työssään myös tämän pendemian jälkeen, kunnalta tarvitaan lisäpanos.

Jotta tämä saavutetaan päiväkodit ja koulut tarvitsevat lisäresursseja. Tällä hetkellä monen lapsen ja nuoren hyvinvointii kärsii ja siksi koulut tarvitsevat vielä enemmän resursseja kuin aikaisemmin. Tarvitaan riitävän paljon henkilökuntaa, aineenopettajia, luokanopettajia, erityisopettajia, resurssiopettajia ja koulunkäyntiavustajia, jotka kuulevat ja näkevät jokaisen lapsen. Ryhmäkoot tulisivat suhteuttaa aikuismäärän mukaan. Tarvitsemme myös tarpeeksi oppilashuollon henkilöstöä, koulupsykologeja, ja -kuraattoreita, takaaksemme jokaisen avun saannin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kestävä rakentaminen

Minulle Espoo on jo kauan ollut kunta, jossa luonto on lähellä riippumatta missä päin Espoota sinä asustelet. Valitettavasti olen kuitenkin viime vuosina huomannut että luontoa priorisoidaan yhä vähemmän, kun lisää vaan rakennetaan samalla kun arvokasta metsää kaadetaan.

Haluan vaalia rantaraittia, sekä pienempiä että isompia metsiä joita meillä on. Pelkästään talojen rakentaminen taloudellisista syistä kysynnän vuoksi ei ole luontoa ajatellen kestävää kehitystä. Jos niin sanotusti poistamme Espoon parhaan puolen nimittäin luonnon ja rakennamme taloja sen sijaan en usko että niin moni enää viihtyy täällä. Pienet metsiköt ovat tärkeitä virkistymis ja kuntoilukohteita, mutta myös kouluille ja päiväkodeille oppimisympäristönä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Urheilu ja liikunta on aina ollut tärkeä osa elämääni. Espoossa on laaja valikoima kuntoilukohteilta sekä sisällä että ulkona ja se on mielestäni mahtavaa. Eri urheilulajien tarjonta on erittäin monipuolista.

On kuitenkin tärkeätä että kunta pystyy tarjoamaan tarpeeksi liikuntamuotoja, ettei henkilön taloudellinen tilanne määritä mihin liikuntalajiin voi osallistua, ei lapsen, nuoren tai aikuisen. Tällä hetkellä lasten ja nuorten harrastustoiminta on usein erittäin kallis ja tämä johtaa siihen ettei kaikilla ole samoja mahdollisuuksia harrastaa tiettyjä urheilulajeja. Siksi haluan edesauttaa halvempaa urheilutoimintaa.

Lasten ja nuorten urheilutoiminta on myös vuosien varrella muuttunut yhä kilpailuhenkisemmäksi ja monet aloittavat kilpailemisen jo varhain lapsena. Minulla ei ole mitään itse kilpailutoimintaa vastaan, mutta mielestäni olisi tärkeätä olla myös toimintaa pelkästään harrastepohjana. Tällä tavoin harrastustoiminta olisi myös halvempaa vanhemmille, kun treenejä esim. olisi vain kerran viikossa eikä neljää kertaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›