Bertha Simojoki

739

"Terveellinen ja Turvallinen Helsinki"

Toisen vuoden lukiolaisopiskelija suurella kiinnostuksella yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Tölö Gymnasiumin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja. Yksi Helsingin nuorimmista ehdokkaista.

Käyn musiikkiteatterikoulu Nya Tadamia ja olen aktiivinen useissa nuorisojärjestöissä.

Turvallinen Helsinki tarkoittaa, että kaikilla on samat mahdollisuudet elää hyvää elämää. Sukupuoli, uskonto, äidinkieli eikä mikään muu tekijä saa vaarantaa kenenkään turvallisuutta.

Terveellinen Helsinki sisältää laajat liikuntamahdollisuudet kaupungissa, vähemmän liharuokia julkisissa keittiöissä ja hyvin toimivat mielenterveyspalvelut, erityisesti nuorille.

Nimi: Bertha Simojoki
Syntymävuosi: 2003
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Opiskelija
Sähköposti: berthasimojoki@gmail.com
Puhelinnumero: 0405145471
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Lukuvuoden alussa tapahtuvan terveystarkastuksen yhteydessä, koulun kuraattorilla tai psykologilla tulisi olla tapaaminen jokaisen opiskelijan kanssa nuoren henkisen hyvinvoinnin kartoittamiseksi. Tällä tavoin kynnys avun hakemiseen on matala ja opiskelija ehtii saada tukea riittävän varhaisessa vaiheessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Toimiva infrastruktuuri

Pyöräilijät ja jalankulkijat tarvitsevat toimivia ja ympäri vuoden hyvin huollettuja teitä. Talvella jalkakäytävät ja pyörätiet olisi aurattava kunnolla, ei vain autoteitä. Näin edistämme kevyttä liikennettä kaupungissa, mikä on eduksi sekä ympäristölle että terveydelle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Nuorten ja maahanmuuttajien työllisyyttä on edistettävä esimerkiksi työseteleillä. On tärkeää, että nuoret ja maahanmuuttajat pääsevät työelämään nopeasti ja helposti ja saavat hyvän pohjan uralleen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›