Ann-Mari "Ami" Bergström

650

"Haluan nähdä Helsingin tasa-arvoisena, kansainvälisenä, eläin- ja ympäristöystävällisenä kaupunkina."

Olen tällä hetkellä opintovapaalla, opiskelen sosiaalityöntekijäksi Helsingin yliopistolla. Teen lähihoitajana keikkaa Seuren kautta kuntouttavaan arviointiyksikköön ja kotihoitoon. Tänä kesänä olen töissä myös Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa. Koulutukseltani olen myös eläintenkouluttaja ja toimin SEYn vapaaehtoisena eläinsuojeluneuvojana.
Olen myös auktorisoitu Helsinki opas ja on oppaan ammattitutkinto.
Asun Hermannissa koirieni ja kissojeni kanssa.

Harrastan juoksua, hiihtoa ja pelaan lätkää.

Nimi: Ann-Mari "Ami" Bergström
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Hermanni
Titteli: Lähihoitaja
Sähköposti: amibergstrom@yahoo.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Ilmastoälykäs kunta

Suomen suurimpana kaupunkina meidän on kannettava vastuumme ilmastonmuutoksesta ja vähentää päästöjä. Ruoankulutuksella ja -tuotannolla on suuri vaikutus ympäristöön. Ruoankulutuksen ilmastovaikutuksia voidaan vähentää suosimalla mahdollisimman vähän kuormittavia ruokia ja minimoimalla hävikkiä. Siksi kaikissa kunnan keittiöissä ja ateriapalveluissa pitäisi tarjota enemmän kasvis- ja ekologista ruokaa.
Meidän on myös panostettava enemmän uusiutuvaan energiaan ja tehdä Helsingistä hiilineutraali.

Koko kaupungin kattava pyöräverkosto on myös ympäristön kannalta kestävää.
Ympäristön kannalta on myös tärkeää, että pyörällä voi liikkua koko kaupungissa. Siksi pyörätieverkostoa pitää edelleen laajentaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

On tärkeää panostaa ennaltaehkäisevään työhön lasten ja nuorten parissa. Aikaisessa vaiheessa ongelmiin on helpompi puuttua. Jos vanhemmat voivat huonosti, vaikuttaa se koko perheeseen – erityisesti lapsiin. Lapsen ongelmat vaikuttavat myös vanhempien jaksamiseen. Mikäli ennaltaehkäisevässä työssä epäonnistutaan, on tärkeää, että apua on saatavilla nopeasti. Päihde- ja mielenterveysongelmien hoito jälkikäteen tulee yhteiskunnalle paljon kalliimmaksi.

On erityisen tärkeää, että turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajat kotoutetaan mahdollisimman hyvin yhteiskuntaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Asumisen viihtyvyys on kaikille tärkeää ja se vaikuttaa hyvinvointiimme. Vain asuminen kuormittaa ilmastoa enemmän kuin ruoka. Kasvavaa kaupunkia pitää rakentaa energiatehokkaasti ja ilmastovisaasti. Samalla viheralueet pitää säilyttää. Keskuspuisto tulee säilyttää sellaisenaan eikä kaavoittaa rakentamiselle. Tarvitsemme kaikenkokoisia asuntoja. Helsingissä on paljon kysyntää pienille asunnoille, mutta pääkaupungissa tarvitaan myös perheasuntoja. Myös edullisille vuokra- ja asumisoikeusasunnoille on suuri kysyntä. Uusilla asuinalueilla ei myöskään tule unohtaa omistusasuntoja.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›