Marita Backman

580

"Tahdon jatkaa hommia, jotta sinun Espoosi on toimiva, turvallinen ja viihtyisä sujuvan arjen ja hyvien palveluiden kotipaikka, myös neljännellä valtuustokaudellani. Olen täällä sinua varten!"

Hei! Olen ollut pitkään valtuutettuna, varavaltuutettuna ja johtokunnissa sekä lautakunnissa. Tunnen hyvin viranhaltijat sekä poliittiset päätöksentekijät. Asioiden eteenpäin vieminen ja tarvittavan tiedon saanti sujuu. Olen ekonomi ja markkinoija. Pitkään ollut myös yrittäjä. Haluan vaikuttaa yrittämisen konkreettisiin mahdollisuuksiin ja sen yleiseen arvostukseen . Olen toiminut Espoon Yrittäjien ja Helsingin Yrittäjänaisten hallituksessa pitkään. Olen perheellinen, neljän lapsen äiti, ja siksi todellisella tasolla kiinnostunut koulu/opiskeluasioista, lasten ja nuorten hyvinvoinnista, liikunnasta, harrastuksista. työmahdollisuuksista ja yrittäjyyteen suhtautumisesta. - Ajatuksissa myös yksinasuvat,joita Espoossakin on 50 000 huushollin verran ;Suomessa 1,2 miljoonaa. Monet vanhuksia. Olen realisti, joka herää ajattelemaan vanhustenhuoltoa, kun oma jalka vielä vipattaa ja voi vaikuttaa. - Luontoihminen, patikoija, purjehtija, avantouimari - liikuntamahdollisuudet ovat tärkeitä. Kulttuurin ystävä. Lähipalveluiden kannattaja. Viihtyisän ja kauniin ympäristön puolestapuhuja. Sinun valintasi :)

Nimi: Marita Backman
Kunta: Espoo
Kotipaikka: Espoo
Titteli: Toimitusjohtaja. Ekonomi. Yrittäjä.
www: https://www.maritabackman.fi

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Haluan tehdä töitä jotta meillä espoolaisilla on hyvät sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut. Odotusajat terveuskeskuksiin ja suunterveydenhuoltoon on saatava lyhenemään, lisäämällä resursseja ja esim. palveluseteleillä. . Lapsistamme ja nuoristamme on pidettävä hyvää huolta. Heidän on saatava se tuki ja kannustus, jota he tarvitsevat. Opetuksen tulee olla korkeatasoista ja resurssien riittävät, jotta meillä on hyvät opettajat, avustajat kohtuulliset luokkakoot, kuraattorit ja psykologit. Jonotusajan mielenterveyspalveluihin pitää olla kohtuullinen. Koulukiusaamiselle nollatoleranssi. Koulumatkan tulee olla turvallinen ja sujuva. Rakennukset on pidettävä hyvässä kunnossa. Iltapäivähoito on tärkeää monelle perheelle. Vanhustenhoitoon pitää satsata, eikä siitä voi tinkiä. Hyvinvointiin kuuluu myös turvallinen, viihtyisä ja vihreä ympäristö. Niin tiiviisti ei voi rakentaa, ettei jää henkireikiä. Viheralueet, puistot ja pienet metsiköt ovat tarpeellisia liikuntaan ja virkistäytymiseen. Ja niissähän silmä lepää !

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Asuinalueet ja ympäristö tulee suunnitella viisasti ja kestävästi pitkällä tähtäimellä. Monet ovat valinneet Espoon asuinpaikakseen luonnonläheisyyden vuoksi. Viheralueet, metsät, pikkumetsiköt, puistot, hienot rannat, kukkaistutukset, lehdot , niityt... kaikki lisäävät viihtyvyyttä ja ovat tärkeitä liikunnan, urheilun ja virkistäytymisen kannalta. Rakennusten keskeen pitäisi läikyttää vehreää. Jos rakennetaan liian tiiviisti ja kaupunkisykkeellä, nämä arvot saattavat unohtua helposti. On hyvä, jos on tarjolla riittävästi erilaisia asumismuotoja kerrostaloja, rivitaloja, omakotitaloja tasapainoisella paletilla. Kaikkea yksiöistä aina suurempiin perheasuntoihin. Espoossa hyvin toimivat liikenneyhteydet ovat A ja O. Meidän tulee voida turvallisesti ja sujuvasti napata bussi (myös Kamppiin), metro, juna, oma auto tai vaikka polkupyörä. Liikenteen kaupunginosien välillä täytyy myös olla toimivaa. Syöttöliikennettä metroon pyritään parantamaan. Julkiseen liikenteeseen satsataan ja hyvä niin. Mutta on muistettava, että Espoo on laaja kuin kämmenselkä ja monille oma auto on välttämättömyys. Jos pitää ajaa kouluihin, päiväkotiin, eri työpaikoille ja harrastuksiin ja vielä eri aikoihin, ikääntyneiden vanhempien luo avuksi jne., niin tulee äitiä ikävä (lue:autoa). Ruljanssista on hankala selvitä julkisilla Asukkaiden mielipiteitä ja ideoita pitäisi suunnittelussa ja toteutuksessa kuunnella paremmin. Lisää asukas-lähtöisyyttä! - Lähipalveluita tarvitaan monissa muodoissaan, mikä on myös suunnittelussa huomoitava..

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Kun talous toimii syntyy töitä ja työpaikkoja sekä sitä kautta hvinvointia. Ja yhteistä kakkua jaettavaksi. Tässä kohtaa ei voi liikaa korostaa sitä miten tärkeää yrittäjyyden tukeminen on. Konkreettisten toimien lisäksi on myös yleistä ilmapiiriä parannettava ja yrittäjyys ja yritykset nähtävä entistä positiivisemmassa valossa, tavoiteltavana ratkaisuna. Yrittäjyys on monin tavoin talouden selkäranka. Maankäytön ja kaavoituksen suunnitelmien tulee edesauttaa yritysten sijoittumista Espooseen. Hommia pitää tehdä, jotta Espoon talous saadaan tasapainoon. Investointiohjelma tulee käydä läpi. Tarvitaan priorisointia ja on myös punnittava mitä siirretään eteenpäin tai ei toteuteta lainkaan tai eri muodossa. .YritysEspoo on tehnyt hyvää työtä auttaessaan yrityksien perustamisessa, etabloitumisessa, starttirahahakemuksissa ym. Satsataan enemmän työttömien tukemiseen ja varsinkin nuorten työelämätarpeisiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›