Ann-Kristin Nummelin

718

"Helsinki, jossa onnellinen ja hyvinvoiva kansa. Hyvä koulu, arvokas vanhuus ja hyvä terveydenhuolto. Toimiva julkinen liikenne ja turvallinen jalankulku, pyöräily sekä vapaa ammatti- ja yksityisautoilu."

Olen monitaituri, ikuinen opiskelija ja hyvä kuuntelemaan.
Viime vuosituhannella ajoin 7 vuotta taksia. Siksi liikenne ja sen sujuvuus sekä turvallisuus on lähellä sydäntä. Olen myös ammatiltani hevosenhoitaja – osaan siis ajaa autoa ja hevosta – ja tämän ammatin myötä eläimet ja niiden hyvinvointi on minulle elämääkin tärkeämpi asia.
Korkeakoulussa opiskelin teologiksi ja humanististen tieteiden kandidaatiksi, pääaineena suomi. Olen vihkimistä vaille pappi ja aineopettajana pätevä suomen, psykologian ja uskonnon opettaja. Opettajan ammatissa olen kiintynyt meidän nuoriimme ja etuoikeutetusti saanut seurata heidän arkipäiväänsä. Lasten ja nuorten hyvinvoinnista on huolehdittava.
Työssäni olen pedantti, oikea työmuurahainen. Vapaalla lähinnä boheemi. Harrastan musiikkia ja liikuntaa, kodin remontointia ja vain löhöilyä.

Nimi: Ann-Kristin Nummelin
Syntymävuosi: 1964
Kunta: Helsinki
Sähköposti: ak.nummelin@gmail.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Julkinen liikenne

Ajoin taksia viimevuosituhannella ja siksi liikenne on lähellä sydäntä. Ensiksi on tietenkin saatava kansan luottamus taksiin takaisin. Liikenteessä on aina parantamisen varaa. Kunnes saamme, päästöttömät ajoneuvot ovat tärkeätä, että liikenne on sujuvaa. Aina kun auto pysähtyy ja lähtee liikkeelle, tapahtuu ilman saastuttaminen. Tosin kunnes lentokoneet saadaan edes vähäpäästöisiksi, autoilu ei voi juurikaan sitä pahemmaksi muuttaa. Osa kaupunkilaisista pärjää hyvin julkisilla, eikä keskustassa juuri muuta tarvitsekaan, mutta osalle oma auto on tuiki tarpeellinen menopeli. Kannatan siis myöskin yksityisautoilua. Helsingin kaupunkiin on saatava myös yksityisautoystävälliseksi, on saatava toimivat parkkitilat ja uudisrakennuksiin hyvät parkkihallit.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Senioriystävällinen yhteiskunta

Vanhusten hoito ei ole velvollisuutemme, vaan oikeutemme. Heidän on kiittäminen, että Suomi on 100 vuodessa noussut maailman yhdeksi parhaimmista hyvinvointivaltioista. Paras kiitos meidän senioreiden ahkeralle työlle on suoda heille arvokas vanhuus, elämän ehtoo. Jokaista hoidetaan kotona, jos niin tahtovat ja se on heille turvallinen ja hyvä paikka asua. Kun koittaa aika palvelutalon tai laitoshoidon, on sen oltava viihtyisä ja elämystäyteinen koti. Palvelut on räätälöitävä yksilölliseen tarpeen mukaan ja henkilökunnan saatava se arvostus minkä he ansaitsevat.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Viimeaikaisten tapahtumien myötä on koulusta tehtävä viihtyisä ja turvallinen paikka. Huomasimme, että etäopetus on hyvä tapa oppia toisille, osalle tämä ei sovellu ollenkaan. Haasteena onkin sovittaa kaksi erilaista oppijaa koulun arkipäivään. Opettajien työtaakkaa on tarkistettava. Onko todella kaikki uudet tehtävät olennaisia? Lukio kaipaa uudet kasvot, koska kaikille ylioppilaille ei ole tarjota opiskelupaikkaa korkeakouluun tai yliopistolle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›