Anita Sundman

"Alueellinen, kunnallinen ja paikallinen elinvoima"

Yhteisistä asioista kiinnostunut valtiotieteilijä ja ekonomi. Toimin uraohjaajana ja koordinaattorina, Åbo Akademin palveluksessa. Toinen kausi valtuutettuna, kunnanhallituksen varapuheenjohtajana, monessa yhdistyksen ja yritysten hallituksen jäsenenä. Asun Österhankmossa, olen juoksija, veneilijä ja elinikäinen oppija.

Nimi: Anita Sundman
Syntymävuosi: 1966
Kunta: Mustasaari
Kotipaikka: Österhankmo
Titteli: uraohjaaja, koordinaattori
Sähköposti: anita.sundman@netikka.fi
www: https://sundmans.wordpress.com

Vaaliteemat

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Elinvoimaa, sekä paikallisesti että alueellisesti on osa kestävää taloutta ja hyvinvoivaa elinkeinoelämää. Mustasaaren ja Vaasan seudun alue ovat tiivisti riippuvaisia toisistaan – se, mitä teemme Mustasaaressa on vaikutusta ei ainoastaan Mustasaareen vaan koko alueen elinvoimaan, ja siihen miten Vaasan seutu kehittyy ja houkuttelee uusia asukkaita ja yrityksiä. Yhteinen tavoite on kilpailukykyinen seutu, ja se vaatii sekä suuria, yhteisiä, alueellisesti merkittäviä hankkeita ja pieniä, paikallisen elinvoiman tukevia toimintoja. Kaikki pitää mahtua samaan taloudelliseen kehykseen.
- Innovatiivisin keinoin kehittää uusia tapoja toteuttaa hankkeita yritysten, yhdistyksen, eri toimijoiden kanssa. Uskalla kokeilla, tarjota mahdollisuuksia viitehankkeisiin yhdessä kunnan kanssa.
- Yhteistyö naapurikaupungin kanssa kaipaa uutta energiaa. Enemmän kontaktipintoja kuntien virka- ja luottamushenkilöiden kesken yhteisen asioiden keskusteluun ja käsittelyyn
- Kauniimme kylämme on tärkeä osa kunnan ja seudun kilpailukykyä. Mustasaari tarjoaa asumista jokaiseen makuun, lähellä luontoa, työpaikkaa, maailmaa..., lyhyesti sanoen: Hyvää elämää. Kannattaa toistaa, markkinoida ja myös tukea.
- Samalla kun kehitämme Pohjanmaan hyvinvointialuetta kehitämme Mustasaarta sekä organisaationa että palvelutuottajana, sopeutumalla kuntaa uuteen tilanteeseen ja talouteen

Lue lisää vaaliohjelmasta ›