Otto Andersson

5

"Loviisa on hieno kaupunki, yhdessä voimme tehdä siitä vielä paremman."

Olen 37-vuotias ja työskentelen RKP:n ministeriryhmän erityisavustajana. Olen ollut kaupunginvaltuutettu vuodesta 2013 ja toiminut kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen.

Haluan jatkaa työtä Loviisan puolesta. Asiat eivät tapahdu itsestään, vaan ne vaativat pitkäjänteistä työtä. Haluan, että Loviisa on elinvoimainen kaupunki, jossa on hyvä kaksikielinen palvelu ja asukkaat voivat hyvin, jossa koko kaupunkia kehitetään, jossa uusia työpaikkoja syntyy ja yritykset voivat onnistua.

Politiikka on joukkuepeliä. Tuloksia tehdään yhdessä, ei yksin. Avain menestykseen on yhteistyö yli puolue-, kieli- ja kuntarajojen. Moni meille Loviisassa tärkeä asia päätetään kuntamme ulkopuolella. Siksi meidän on tehtävä aktiivista vaikuttamista hallituksen ja eduskunnan suuntaan.

Nimi: Otto Andersson
Syntymävuosi: 1983
Kunta: Loviisa
Kotipaikka: Loviisa
Titteli: Ministeriryhmän erityisavustaja
www: https://ottoandersson.fi

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

*Loviisan terveyskeskuksen ja Porvoon sairaalan tulevaisuus on turvattava*

Sinun tulee myös jatkossa saada hoitoa ja hoivaa Loviisassa sekä Porvoon sairaalassa.

Vanhustenhuollon tulee olla lähellä, omassa kunnassa ja kotihoidon on toimittava.

Meidän on myös harkittava ns. liikkuvan terveysaseman käyttöönottoa Itä-Uudellamaalla

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

*Kasvua Loviisan, tarvitsemme lisää kuntalaisia ja uusia yrityksiä'

Kaikki palvelumme rahoitetaan veroilla. Voidaksemme turvata palvelut tulevaisuudessa tarvitsemme lisää asukkaita, uusia työpaikkoja ja yrityksiä, jotka tuovat enemmän verotuloja.

Meidän on markkinoitava koko Loviisaa enemmän, niin maaseutua, saaristoa kuin kaupunkia. Tätä on tehtävä nyt, kun moni koronapandemian myötä etsii vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla asumiseen ja etätyö on lisääntynyt.

Asuntomessut ja markkinointikampanjat ovat tärkeitä, mutta kaikkein parhaimmat markkinoijat ovat tyytyväiset kuntalaiset ja yritykset Loviisassa. Ratkaisevaa ovat toimivat palvelut, paremmat joukkoliikenneyhteydet ja yrittäjäystävällisyys.

*Loviisasta Suomen yrittäjäystävällisin kunta*

Meidän on tarkasti kuunneltava paikallisten yrittäjiemme ehdotuksia, aktiivista vuoropuhelua tarvitaan. Kaavoitus- ja lupaprosessien on oltava nopeita, sujuvia ja ennakoitavia

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

*Koulu ja päiväkoti ovat kaupungin tärkeimpiä tehtäviä*

Laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen tulee panostaa. Suomen- ja ruotsinkielinen lukiokoulutus on turvattava Loviisassa.

Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa tulee kehittää paremmat mahdollisuudet oppisopimuskoulutukseen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›