Aldo Sari

71

"Äänestä kaunista Turkua"

Synnyin Heidekenillä reilut 30 vuotta sitten ja vietin elämäni ensimmäiset 19 vuotta puutalossa Turun Tuomiokirkon takana. Tehtaankatu on ikuisesti kotikatuni.

En ymmärtänyt, miksi iso osa Turkua muistutti entistä neuvostokaupunkia. Siellä täällä oli vanhoja rakennuksia, mutta suuri osa kaupungista koostui harmaista ja masentavista DDR-tyylisistä kerrotaloista. Halusin rakentaa kauniin vanhan Turun takaisin jonakin päivänä.

Harrastuksiini kuuluu rugby ja kuntosali. Iso osa vapaa-ajastani menee Turun historiaan, kaupunkisuunnitteluun ja arkkitehtuurin historiaan paneutumiseen. Vapaa-ajan ulkopuolella työskentelen verovirkailijana.

Nimi: Aldo Sari
Syntymävuosi: 1990
Kunta: Turku
Kotipaikka: Turku
Titteli: Verosihteeri
www: https://aldosari.fi

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Haluan rakentaa uusvanhaa arkkitehtuuria. Klassinen arkkitehtuuri on kaunista ja antaa lisäarvoa kaupungille ja ympäristölle.

Harmaat elementtitalot muistuttuvat lähinna DDR:stä. Haluan rakentaa uusklassiseen tyyliin ruutukaava-alueelle. Sitä tehdään jo Ruotsissa ja Saksassa, miksei Suomessa?

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Tulee pitää huolta, että Turussa on edullisia ja kauniita asuntoja. Asumisen kustannukset nousevat vauhdikkaasti, mutta palkat eivät pysy perässä. Vuokra tai lainanlyhennys on kotitalouksien suurin yksittäinen menoerä.

Turkulaisten ostovoima romahtaa, jos asumisen kustannukset nousevat kuten Helsingissä. Tämä voi iskeä pienyrittäjien kukkaroon, kuten kaupungin ravintolohin ja kahviloihin. Näin ei saa tapahtua.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Julkinen liikenne

Raitiovaunut on saatava takaisin Turkuun. Olemme ainoa suuri suomalainen kaupunki, joka ei rakenna uusia ratikkalinjoja. Sekä Helsinki että Tampere rakentavat niitä.

Omistan itsekin auton, mutta kaupunki ei tarvitse enää lisää parkkihalleja. Ratikka tuo talouskasvua, paremman kaupunkirakenteen ja toimivan julkisen liikenteen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›