Aki Ahonen

643

"Luontoa rakastava oikeistoliberaali Oulunkylästä."

Olen 38 vuotias hankinnan ammattilainen. Poliittisina ajureinani toimivat oikeudenmukaisuus, yksilönvapaus ja mahdolllisuuksien tasa-arvo. Harrastan reserviläistoimintaa, airsoftia, pyöräilyä ja retkeilyä. Kaupungissa tärkeintä on lähiluonto, turvallisuus ja taloudellisen menestymisen mahdollistaminen.

Nimi: Aki Ahonen
Syntymävuosi: 1983
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Valikoimapäällikkö

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Yli 15% Helsingin asunnoista vuokrataan vapaiden markkinoiden ulkopuolella. Kaupungin tulisi vähentää alihinnoiteltua vuokra-asumista joka nostaa vapaiden markkinoiden asuntohintoja. Täydennysrakentamista on toteutettava erityisen harkiten, lähiluonto turvaten.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Toimiva infrastruktuuri

Toimivassa kaupungissa on mahdollisuus liikkua tarpeen ja halun mukaan niin polkupyörällä, kävellen, henkilöautolla kuin julkisillakin. Kaukolämpö- sähkö- ja vesiverkko taas ovat avainasemassa taloudellisen ja ekologisen asumisen suhteen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Kaupunki ei voi yksin luoda hyvää ja kestävää taloutta, siihen tarvitaan kaupunkilaisia. Menestymisen esteitä on karsittava niin lupaprosesseissa kuin verotuksessakin. Helsingin ei tule kaupunkina rahoittaa "kaikille kaikkea kivaa" vaan mahdollistaa hyvinvoinnin rakentaminen ihmisille itselleen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›