Anna Aintila

51

"Terveet tuulet vievät eteenpäin - terveet kuntalaiset, terveet talot ja terve talous"

Haluan olla oikeudenmukainen ja auttava. Heikommassa asemassa olevien ääni pitää tulla kuulluksi.
Olen saanut seurata neljän lapseni kasvua syntymästä aikuisuuteen. Varhaiskasvatus, peruskoulu, lukio ja harrastukset ovat näin tulleet tutuiksi. 27 vuotta olen jo ollut kunnalla töissä, joten henkilöstöasiat ovat tulleet tutuiksi.
Kunnallispolitiikkaan tulin mukaan 2004. Tällä hetkellä olen kunnanvaltuustossa ja – hallituksessa. Olen Kirkkonummen RKP:n keskustan paikallisosaston puheenjohtaja ja naisjärjestön hallituksessa.

Nimi: Anna Aintila
Syntymävuosi: 1967
Kunta: Kirkkonummi
Kotipaikka: Gesterby
Titteli: Hammaslääkäri
Sähköposti: anna.aintila@gmail.com
Puhelinnumero: 0400994988
www: https://www.annaaintila.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Tyytyväiset kuntalaiset ovat hyvinvoivat. Mikä saa meidät tyytyväisiksi? Se että arki toimii ja voit tuntea olonsa turvalliseksi. Onko lähellä päiväkotipaikkaa, onko koulu turvallinen ja toimivatko tukipalvelut siellä, onko meillä toimivia neuvolapalveluja perheille, onko apua nuorille ja mielekästä vapaa-ajan tekemistä, pääseekö helposti töihin ja onko työpaikka, onko meillä toimiva sosiaali- ja terveydenhuolto, entä ikäihmisten palvelut?
Gesterbyn koulukampus ja lukiokampus valmistuvat. Tässä on kyse sen varmistamisesta, että hankkeet eivät viivästy.
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet. Neuvolan, opiskeluhuollon, perheneuvolan, lastensuojelun ja poliisin yhteistyö pitää toimia. Meidän on tarkasteltava resurssien riittävyys.
Koulun yhteydessä harrastustoimintaa yhdessä kolmossektorin kanssa. Skeittipuisto, maastopyöräkeskus ja moottoriajoneuvoista kiinnostuneiden nuorten alue pitäisi saada.
Erilaisia asumismuotoja keskusta-alueen vanhuksille. Resursoitu palveluasuminen, tuettu asuminen, senioriasuminen, päivätoiminta, harrastusmahdollisuudet ja kulttuuri. Tätä varten tontit ja rahoitus suunnitellaan nyt välittömästi, ennen kuin terveydenhuoltoalue ottaa vallan.
Nyt toiminta on suunniteltava ja järjestettävä niin, että kaikki on valmista, kun uusi hyvinvointikeskus valmistuu. Näin voimme onnistua.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Ilmaston kannalta älykästä rakentamista pitää suosia.
Koulujen uudisrakentamisaikataulusta on pidettävä kiinni.
Kirkkonummen keskustaa tulee rakentaa. Siitä ei pidä tulla kerrostalokeidasta, vaan pikkukaupunki omainen. Tänne pitää saada seniorikortteli ja yhteiset tilat, joissa voit tavata.
Omakotitalot ovat jatkossakin meidän juttumme. Rakentamista lähellä julkista liikennettä ja palveluja.
Maaseutu ja kylät on pidettävä elossa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmastoälykäs kunta

Toivon että Kirkkonummi olisi suunnannäyttäjä ilmastotyössä. Yhdessä meillä pitäisi olla tavoitteena hiilineutraali kunta, jätteetön kiertotalous ja luonnosta huolehtiminen. Ympäristöystävällinen energia, vähähiilinen rakentaminen, materiaalikierrätyksen kasvattaminen tulisi suosia ja autoilua yksin tulisi välttää. Kuntalaisia otetaan mukaan kehittämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja.
Kirkkonummen luonto on ainutlaatuinen ja siitä nautitaan ja huolehditaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›